Mercedes-tähti Lewis Hamilton sai Espanjan GP:n aikana useat katsojat heristämään korviaan, kun brittikuljettaja kertoi tiimiradioon keskeytyksen olevan oikea ratkaisu katastrofaalisen avauskierroksen jälkeen.

Hamilton taisteli avauskierroksella kiivaasti sijoituksista ja osuma Haas-tallin Kevin Magnussenin kanssa tyhjensi vasemman puolen eturenkaan. Mercedes-kuljettaja jäi runsaasti muista jälkeen ja kokenut konkari ilmoitti radiossa, että moottorin säästäminen saattaisi olla siinä kohtaa olla järkevin ratkaisu.

Hamilton kuitenkin jätettiin onneksi vielä radalle ja seitsenkertainen mestari teki komean nousun sijoittuen viidenneksi. Parempaankin oli mahdollisuuksia, kun britti käväisi jo neljäntenäkin ennen vesivuotoa jäähdytysjärjestelmässä, joka hidasti menoa viimeiset kierrokset.

– Se ei johtunut siitä, että minut olisi lyöty. Olin yksinkertaisesti heti 30 sekuntia seuraavaa autoa perässä, joten miksi kuluttaa moottoria sijoittuakseen TOP-15:n ulkopuolelle ja ottaa sen takia rangaistus myöhemmin, kertoi Hamilton motorsport.com –sivuston mukaan.

– En tiedä, onko luotettavuus ongelma, mutta näimme tänäänkin meillä olevan jotain häikkää lopussa. Minä vain ajattelin että säästäisimme moottoria, jotta taistelisimme sillä parempana päivänä uudestaan.

Hamilton oli kuitenkin oletetusti tyytyväinen, ettei tällaiseen ratkaisuun päädytty. Seitsenkertainen mestari oli koko kilpailun yksi radan nopeimmista kuljettajista ja kipusi vakuuttavasti takaisin hyville pisteille.

– Tällainen kilpailu tuntuu kuin voitolta, fiilisteli Hamilton f1insiderin mukaan.

– Tottakai olen iloinen, ettemme tehnyt sitä ja se näyttää jälleen kerran vain sen, ettei koskaan saa luovuttaa.

Hamilton puolusteli vielä kommenttejaan palaamalla Jeddan osakilpailuun Saudi-Arabiassa, jolloin hänellä oli suuria vaikeuksia nousta kohti pistesijoja.

– Lähdin silloin sijalta 15 enkä päässyt millään kymmenen sakkiin. Minä vain ajattelin, että olisi täysin mahdollista saada muut kiinni, sanoi konkari.