Useat F1-kuljettajat ovat ilmaisseet huolensa Miamin F1-radan anteeksiantamattomista turvavalleista.

Kritiikki kohdistuu mutkaan 13, jossa kuljettajaa odottaa kova tälli auton karatessa käsistä. Carlos Sainz sekä Esteban Ocon saivat kokea odotettua hurjemmat tärskyt, kun heillä oli lähes identtiset ulosajot samassa mutkassa peräkkäisinä päivinä.

Sainz lipsautti autonsa betoniseinään perjantaina ja Ocon puolestaan lauantaina. Molemmat kuljettajat ihmettelivät niin hidasvauhtisen osuman kovuutta ja antoivatkin yhteisesti rapaa FIA:lle sekä järjestäjille.

Ocon loukkasi tilanteessa hieman toista polveaan, mutta sairaalakäynnin jälkeen hänelle näytettiin vihreää valoa kisaamiselle. Ranskalaisen auton kori tosin koki niin kovan tärskyn, etteivät Alpinen mekaanikot ehtineet saada hänen kilpuriaan aika-ajoon valmiiksi.

Sainzin sekä Oconin tilanteissa vauhtia ei ollut paljoa, mutta esimerkiksi ranskalaisen osumassa puhuttiin jopa 51G:n voimasta. Kuljettajat ovat valittaneet asiasta kilpailunjohtaja Niels Wittichille, jotta betoniaidan eteen laitettaisiin Tecpro-pehmennysvallit, mutta pyydettyihin toimiin ei olla vielä ryhdytty.

– Se on anteeksiantamatonta, sillä tuon ei olisi pitänyt olla niin iso osuma, puhisee Ocon Crash.net -sivuston mukaan.

– Carlos valitti asiasta kilpailunjohtajalle. Me olimme kaikki kuuntelemassa sitä, eikä asialle tehty yhtään mitään.

– Hän kertoi osuman olleen liian raju, ja että se tuntui valtavalta. Tuo oli todennäköisesti urani rajuin tälli rehellisesti sanoen. Eilen Carlosia sattui ja tänään minua, jatkaa Alpine-kuljettaja.

Aika-ajoissa toiseksi sijoittunut Sainz oli myös edelleen äimän käkenä, ettei kuljettajien palautteeseen olla reagoitu millään tavalla.

– Olen pahoillani ollesseni kriittinen, mutta sanoin eilen FIA:lle, ettei kakkosvaihteella tapahtuneen ulosajon pitäisi tuntua noin pahalta, kertoi Sainz Sky:lle.

– Niskani oli tänään kipeä ja sanoin heille, että siihen pitäisi laittaa Tecpro-vallit, koska siinä on vain kivikova betoniseinä.

– Esteban ajoi ulos myös ja tämä on sellainen asia, jota en koskaan tule ymmärtämään, puhisi puolestaan Ferrari-kuljettaja.

Kilpaveljet samoilla linjoilla

– Me istumme siellä autossa ja tiedämme tasan tarkkaan miltä tuntuu osua seinään, sanoo puolestaan Fernando Alonso.

– Carlos oli eilen erittäin selkeä puheessaan, ettei pelkkä betoniseinä ole oikea menettelytapa. Ei mitään muuta suojaa.

– Joten tänään näimme toisen onnettomuuden, jossa oli täysin sama mutka, samanlainen kulma ja toista kuljettajaa sattui. Näin ollen heillä on huomenna jälleen uusi mahdollisuus laittaa sinne jotain lisää, antoi vanha konkari oman palautteensa.

Aston Martinin Lance Stroll totesi, että on suorastaan naurettavaa, ettei siihen olla laitettu Tecpro-vallia.

– Heidän pitäisi vain laittaa se. En ymmärrä mikä siinä tökkii, sillä kukaan ei halua osua betoniseinään, totesi Stroll.