Ferrari-talli antoi selityksen sille, mikseivät he ottaneet Miamin GP:n loppupuolella autojaan varikolle turva-auton tullessa radalle.

Pierre Gaslyn ja Lando Norrisin kolari toi radalle turva-auton kilpailun loppupuolella ja hetken näytti jo siltä, että Ferrari saisi taktisen edun Red Bull -autoja vastaan.

Virtuaalisen turva-auton vaihtuessa täyteen turva-autoon, oli Max Verstappen juuri ohittanut varikon sisääntulon. Ferrari-kuljettajilla Charles Leclercillä sekä Carlos Sainzilla oli näin ollen mahdollisuus ottaa alleen tuoreet renkaat ja haastaa Red Bull -kuljettaja tosissaan voitosta kilpailun loppuhetkillä.

Red Bullin yllätykseksi he eivät kuitenkaan tehneet niin. Ferrari paljasti motorsport.com –sivuston mukaan, ettei tilanne ollut niin simppeli, sillä heillä ei ollut enää jäljellä tuoreita pehmeitä tai keskikovia renkaita. Ainoa vaihtoehto olisi ollut tuore kovimman seoksen kumi ja tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan heidän tilanteessaan oli parempi pysyä allaan olevissa renkaissa.

– Uskoimme rengaslämpöjen suhteen käytetyn renkaan olevan parempi kuin uuden, kertoo Binotto.

– Olisimme olleet vaikeuksissa renkaan lämmittämisen kanssa uudella kovalla seoksella, joka oli ainoa tuore vaihtoehto pilttuussamme.

– Päätimme pysyä radalla, sillä uskoimme sen olevan paras mahdollisuus saada rengas toimimaan heti ja hyökätä välittömästi, joka tapahtuikin, sanoi Ferrari-pomo.

Leclerc antoi turva-auton jälkeen vielä kovaa painetta Verstappenille, mutta ei päässyt lopulta tarpeeksi lähelle yrittääkseen ohitusta. Kärkikaksikon takana Sainz onnistui pitämään Sergio Perezin takanaan, vaikka meksikolainen kävi hakemassa turva-auton aikana uudet medium-renkaat alleen.