Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on vailla sopimusta ensi kaudelle. Alpine-kuljettaja on halukas pysymään ranskalaistallissa, mutta myös muut vaihtoehdot kiinnostavat.

F1-sarjan vanhin aktiivikuljettaja ei voi odotella Alpinen projektin tuottavan hedelmää enää pitkään. Tallit haluavat jatkuvasti nuorentaa kuljettajakaartejaan, joten kokeneelle Alonsolle voi tulla pian kiire kolmannen mestaruuden jahtaamisessa.

Alonso kuitenkin uskoo itseensä. Espanjalaisen tavoite on voittaa maailmanmestaruus ja hän uskoo pystyvänsä siihen. 40-vuotias on valmis jopa siirtymään kärkitalliin, jossa ykköskuskin roolia ei olisi tarjolla.

– Tietysti uskon itseeni. En minä olisi täällä enää jos niin ei olisi, Alonso kommentoi Sky Sportsille.

– Minä toivon, että saan vielä alleni auton, joka antaa mahdollisuuden haastaa mestaruudesta. Olen valmis haastamaan toisen ”alfakuljettajan”. Minä en usko sarjasta löytyvän parempia ykköskuskeja.

– Tallit tarvitsevat kaksi loistavaa kuskia. Uusien sääntöjen takia joka kierrokselta opitaan jotain uutta, joten kokemustakin tarvitaan. Haluan nähdä, mitä mahdollisuuksia minulle avautuu seuraavina vuosina.

Alonson alkukausi on ollut vaikea. Espanjalainen nappasi vasta toisen pistesijansa Espanjassa komean nousun jälkeen.