Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonson mukaan Mercedes-kuski Lewis Hamilton saa nyt maistaa hänen arkeaan F1-sarjassa.

Viime vuosina kuninkuusluokan huipulla majaillut Hamilton ajaa tällä hetkellä kilpuria, joka ei ole mukana mestaruustaistossa. Hamilton ei ole onnistunut ajamaan palkintosijoille ensimmäisen kilpailun jälkeen kertaakaan.

Huippukuskiksi tituleeratulle Alonsolle tämä on kuitenkin ollut arkipäivää viime vuosina. Espanjalaiskuljettajan huonot uravalinnat sekä epäonni ovat jättäneen konkarin useana vuotena ilman mestaruudesta taistelevaa koneistoa.

– Tänä vuonna näemmä jälleen, että hyvä kuljettaja voi tehdä vain niin paljon ilman hyvää autoa, Alonso kommentoi ESPN:lle.

– Lewis ajaa tällä hetkellä samalla tasolla, kuin viimeiset kahdeksan vuotta. Hän dominoi lajia, rikkoi kaikki ennätykset. Nyt hän ajaa uskomattoman kierroksen ja on sekunnin perässä. Joten tervetuloa minun maailmaani.

George (Russell) on ollut todella nopea. Me kaikki odotimme hänen antavan hyvän haasteen Lewisille. Uskon kuitenkin Lewisin olevan Russellia ylempänä pisteissä kauden päätyttyä. Hänellä on enemmän kokemusta sekä taitoa.

Hamilton on onnistunut nappaamaan ensimmäisistä kilpailuista vain 36 pistettä. Tallikaveri Russellilla niitä on kasassa jo 59.