F1-sarjan paluu Australiaan polkaistiin käyntiin perjantaina ensimmäisillä harjoituksilla. Uudistetulla Albert Parkin radalla aamun nopeimmat olivat Ferrarit. Radan uudistusten myötä aamun kärkiaika oli peräti neljä sekuntia vuoden 2019 aikaa nopeampi.

Carlos Sainz kellotti session nopeimman ajan 1:19.806. Espanjalainen oli lähes yli pouli sekuntia seuraavaa kuljettajaa Charles Leclerciä nopeampi. Kaksikkoa seurasivat Red Bull -kuskit Sergio Perez etunenässä.

Viidenneksi nopeimman ajan suoritti Lando Norris. Heikosti kautensa aloittanut McLaren onnistui saamaan molemmat autonsa harjoituksissa kärkikymmenikköön, kun Daniel Ricciardo oli kahdeksas.

Myös Valtteri Bottas löytyy kymmenen parhaan joukosta. Suomalainen oli lopulta sijalla 10.

F1-kautensa koronatartunnan takia vasta nyt aloittanut Sebastian Vettel törmäsi välittömästi ongelmiin. Saksalainen sai palosammuttimen käteensä session loppupuolella, kun miehen Aston Martin alkoi savuttamaan kesken kierroksen. Kyseessä on mitä ilmeisemmin moottoriongelma.

Kuljettajilla oli ongelmia pysyä pois toistensa tieltä. Uusi rata vaatii totuttelua, joten täysin turvalliset paikat päästää nopeampi kuski ohi olivat vielä hakusessa.

Alkukauden sensaatiotalli Haas oli vaikeuksissa. Yön aikana huonosta voinnista kärsinyt Kevin Magnussen oli sijalla 18, kun autoon palannut Mick Schumacher oli viimeinen.