Saudi-Arabian osakilpailussa nähtiin hurja kolari, kun Haas-kuski Mick Schumacher osui seinään rajusti lauantain aika-ajoissa. Mies selvisi osumasta säikähdyksellä, mutta ei lopulta osallistunut sunnuntain osakilpailuun tallin päätöksen myötä.

Schumacherin jättikolarin seuraukset leijuvat tallin yllä vielä kaksi viikkoa myöhemminkin. Saksalaisen aiheuttamat vahingot VF-22 kilpurille olivat niin suuret, että tallin varaosat riittävät vain kahden auton kasaamiseen. Tallilla ei ole siis käytössä vararunkoa Melbournessa.

– Varaosatilanteemme on juuri sellainen, mitä sopii odottaa kauden alussa. Kaikki on valmistettu, mutta ylimääräistä ei ole, tallipäällikkö Günther Steiner kommentoi RaceFans-julkaisulle.

– Lähetimme Mickin auton takaisin eurooppaan alkuviikosta, jotta saisimme sen valmiiksi Imolaan. Meidän täytyi tuoda kilpuri ensin tänne (Australiaan) muodollisuuksien vuoksi, ennen kuin pystyimme lähettämään sen takaisin tehtaalle.

Steiner ei kuitenkaan aio ohjeistaa kuljettajiaan ajamaan varovaisemmin varaosien puutteesta huolimatta.

– Minusta emme voi muuttaa lähestymistapaa. Kuljettajat ovat tietoisia tilanteesta, mutta näin se joskus vain on. Emme voi panikoida ja käskeä kuskeja ajamaan hiljempaa. Kyse on vain siitä, kannattaako kaikkia riskejä ottaa.

Haasin alkukausi on ollut loistava. Kevin Magnussen on kerännyt kahdessa edellisessä kilpailussa enemmän pisteitä, kuin talli onnistui nappaamaan edellisenä kahtena vuotena yhteensä.