F1-sarja etsii kuumeisesti korvaavaa osakilpailua Sotshin GP:lle. Kuninkuusluokka perui sopimuksensa Venäjän kilpailupromoottorien kanssa helmikuussa, kun maa hyökkäsi Ukrainaan.

Sarja ei ole vielä onnistunut varmistamaan syyskuulle tähdättävää kilpailua. Autosportin tietojen mukaan todennäköisintä on tällä hetkellä tuplakilpailu Singaporen katuradalla.

Kuljettajat pitävät Singaporen katurataa kauden vaativampana paikkana ajaa. Yökilpailun aikana kosteus sekä lämpötilat nousevat todella korkealle. Lisäksi kyseessä on katurata, joten keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään.

Toinen vaihtoehto on 10-vuotisen sopimuksen F1-sarjan kanssa solminut Qatar. Maan on määrä aloittaa kilpailuiden järjestäminen ensi kaudesta lähtien. Maassa pelattavien MM-kisojen takia Qataria ei nähdä kuitenkaan tämän vuoden kisakalenterissa, mutta on vielä mahdollista, että maa järjestää korvaavan kilpailun syyskuussa.

Singaporessa ei olla ajettu sitten vuoden 2019 jälkeen. Tällöin Ferrari nappasi radalla kaksoisvoiton Sebastian Vettelin johdolla.

Auto, Motor und Sportin mukaan Ranska sekä Monaco ovat vaarassa menettää kilpailunsa. Erityisesti Monacon erityiskohtelu suututtaa varikkoa. Katurata ei maksa paikastaan kuninkuusluokassa