Haasin tallipäällikkö Günther Steiner toivottaa kansainvälisen autoliiton FIA:n tarkastajat tervetulleeksi koska tahansa tutkimaan heidän tekemisiään.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla useiden tallien pyytäneen tutkimaan Haasin ja Ferrari-tallin välistä sidettä. Kilpailijoita ihmetyttää autojen konseptien yhtäläisyydet, sillä tallit eivät saa jakaa tietoa tai dataa keskenään.

Haas on noussut tällä kaudella takaisin keskikastiin taistelemaan säännöllisesti MM-pisteistä surkean viime kauden jälkeen. Autosportin mukaan FIA on kuitenkin tällä hetkellä varma siitä, että Haas sekä Ferrari toimivat täysin sääntöjen mukaan. Virallisia valituksia ei olla tehty, mutta Steiner sanoo oven olevan auki koska tahansa kansainvälisen autoliiton tarkastajille. Samalla tallipomo paljasti heidän jo käyneenkin nuuhkimassa paikkoja keskiviikkona.

– FIA pitää meitä hyvin silmällä ja tarkkailee tekemisiämme, kertoo Steiner.

– He kävivät keskiviikkona tutkimassa toimistojamme ja kutsun heidät uudelleenkin. He voivat tulla kerran viikossa, kerran päivässä tai aivan milloin haluavat.

– Meillä ei ole mitään salattavaa. Työskentelemme sääntöjen puitteissa, enkä tiedä heidän mahdollisista tutkinnoistaan mitään, jatkaa jämerästä tyylistään tunnettu Haas-päällikkö.

F1-sarjassa oli kopiointiepäilyjä viimeksi kaudella 2020, kun nykyinen Aston Martin tunnettiin vielä Racing Pointina. Brittitallin vaaleanpunaista autoa nimiteltiin “pinkiksi Mercedekseksi” ja heidän kilpuristaan tehtiinkin useita protesteja.