Australian GP:n aika-ajot saatiin vihdoin päätökseen usean viivästyksen takia. Paalupaikalle ajoi monacolainen Charles Leclerc mainiolla kierroksella. Leclerc oli yli kaksi kymmenystä Max Verstappenin edellä. Hollantilainen lähtee kilpailuun toisesta ruudusta.

Tallien ”kakkoskuskien” taisto meni selvästi Sergio Perezille. Meksikolainen oli lähellä paalua ja lähtee kilpailuun kolmannesta ruudusta. Carlos Sainzin sessio oli surkea. Mies putosi vasta sijalle yhdeksän. Pereziä odottaa kuitenkin todennäköisesti lähtöruuturangaistus keltaisten lippujen laiminlyönnistä.

McLarenin kyyti näytti paremmalta verrattuna kahteen ensimmäiseen viikonloppuun. Lando Norris lähtee kilpailuun ruudusta neljä ja kotikisassaan kilpaileva Daniel Ricciardo ruudusta seitsemän.

Mercedes-kaksikko sijoittuivat ruutuihin viisi ja kuusi. Lewis Hamilton onnistui viimeisellä yrittämällään peittoamaan George Russellin.

Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso oli lähellä ajaa uskomattoman kierroksen, joka olisi nostanut miehen jopa kärkikahinoihin, mutta Alpinen hydrauliikka petti. Espanjalainen ajautui seinään mutkassa 11 ja jäi session viimeiseksi. Esteban Ocon onnistui ajamaan kilpurinsa ruutuun kahdeksan.

Valtteri Bottaksen 103:n Q3-session putki päättyi tähän viikonloppuun. Suomalainen lähtee kilpailuun ruudusta 12.