Haas-talliin yllätyspaluun tehnyt Kevin Magnussen kertoo yllättyneensä täysin uuden aikakauden autojen suorituskyvystä.

Tanskalainen hyppäsi pikakomennuksella takaisin F1-auton puikkoihin Nikita Mazepinin potkujen ansiosta ja ajoi tällä viikolla ensimmäiset testinsä uuden Haas VF-22 -kilpurin puikoissa.

29-vuotias Magnussen on kilpaillut F1-sarjasta lähdettyään lähinnä urheiluautojen parissa. Tanskalainen ei osannut piilotella innostustaan testien jälkeen, sillä vauhti oli odotettuakin hurjempaa

– Olen ollut poissa F1-auton ratista noin puolitoista vuotta. On vain super siistiä olla jälleen niin nopeassa kilpa-autossa, fiilistelee Magnussen GPfansille.

Magnussen kuvaili amerikkalaistallin uusinta luomusta hyväksi ja hauskaksi ajaa. Kilpailemisen makuun tanskalainen pääsee kaikkien muiden kuskien ohella jo ensi viikonloppuna, kun uusi F1-kausi vihdoin ja viimein starttaa.

– Tein joitakin aika-ajosimulaatioita toisena päivänä ja se tuntui siistiltä ja todella nopealta, jatkaa Magnussen.

– Odotin sen olevan paljon hitaampi ja minun on myönnettävä, etten juurikaan ymmärrä uusia sääntöjä, koska en ole ollut niiden kanssa ollenkaan tekemisissä.

Magnussen nosti esimerkkinä auton vauhdista sen tosiasian, että hänen testien nopein kierrosaikansa oli vain kahdeksan kymmenystä hitaampi kuin Mick Schumacherin ajama noteeraus viime kauden Bahrainin aika-ajoissa.

– Ainakaan se ei ole kauheasti hitaampi kuin edellinen Haas-auto, mutta kaiken kaikkiaan todella mahtavaa ajaa jälleen F1-autoa, kertoi innostunut Haas-kuljettaja.