Saudi-Arabian GP:tä varjosti perjantainen ohjusisku radan läheisyydessä. Lopulta kilpailu päästiin ajamaan normaalisti.

Red Bullin Max Verstappen nousi aivan kilpailun loppuhetkillä voittoon ohi Ferrarin Charles Leclercin.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Alfa Romeo. Hyvän ensimmäisen viikonlopun Saudi-Arabiassa talli jäi ilman pisteitä. Valtteri Bottaksen tekniselle murheelle tuskin mitään oli tehtävissä, mutta Guanyu Zhoun kohdalla talli mokasi pahasti. Varikkosekoilu rangaistuksen kanssa saattoi viedä hyvää nousua tehneeltä kiinalaiselta jopa MM-pisteet.

Nooa Ruuth: RBPT-moottorit. Hondan moottoreiden ‘’ylläpito’’ ei ole alkanut ruusuisesti valmistajalle. Kahden kisan aikana moottoreissa on nähty kevyet viisi raportoitua ongelmaa, jotka ovat päättäneet kuskien sessioita ennenaikaisesti. Ei kovinkaan luottamusta herättävä saldo.

Eetu Lehtonen: Alfa Romeo. Mahtavan avauskilpailun jälkeen sveitsiläistallissa koettiin kylmä suihku. Positiivista on toki auton vauhti, mutta se ei merkkaa mitään, jos tekniikka pettää. Sen lisäksi tallin kuljettajat joutuvat antamaan startissa aivan liikaa tasoitusta muille kytkinongelmiensa takia.

Guanyu Zhou sai varikon läpiajorangaistuksen kärsiessään viiden sekunnin aikasakkoa – tunkkimies teki kardinaalimokan

FLOP2

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Brittikuljettajan suoritus aika-ajoissa oli umpisurkea. Hamilton jäi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 ensimmäiseen aika-ajoon ja otti samassa rytäkässä kunnon selkäsaunan tallikaveriltaan. Kilpailussa pystyi nousemaan vain kuusi sijaa ja MM-pistekin irtosi Bottaksen epäonnekkaan keskeytyksen myötä.

Nooa Ruuth: Nicholas Latifi. Kanadalainen ei yksinkertaisesti ole F1-tason kuljettaja. Molemmat Williams-kuskit päättivät kilpailun omaan hölmöyteensä, mutta Latifin teilailut eivät ole enää yksittäistapauksia. Williamsin ‘’onneksi’’ autolla ei taistella pisteistä, joten kanadalaisen virheet eivät ole kovinkaan kalliita tallille.

Eetu Lehtonen: Aston Martin. Kun ei kulje, niin sitten ei kulje. Auto on kuin tahmainen vihreä kuula tällä hetkellä ja Sebastian Vettel saattaa toivoa, ettei saa seuraavaankaan kilpailuun toimitettua negatiivista koronatestiä. Varjojen mailla kurvailee isolla rahalla pumpattu talli.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Nicholas Latifi. Kanadalaiskuljettaja on ajanut jo pitkään F1-sarjassa, mutta virheet eivät ole kadonneet eikä vauhtikaan ole oikeastaan parantunut. Oli tallikaverinsa sitten Russell tai Albon, niin Latifi ei pysty olemaan tiimikaveriaan parempi. Tämän lisäksi jälleen helppo lipsahdus seinään viime kauden päätöskilpailun tapaan.

Nooa Ruuth: F1-sarja. Oliko kilpailu viihdyttävä? Kyllä. Olisiko sitä pitänyt koskaan ajaa? Ei todellakaan. Formuloiden tour de ihmisoikeudet loistivat jälleen perjantaina, kun paikallinen öljytehdas joutui ohjusiskun kohteeksi. Kaikille vakuutellaan, että kaikki on hyvin ja radalle vain. Ollaan rehellisiä, F1-sarjan moraalit määräytyvät sen mukaan, kuka maksaa ja mitä. Syljettää, mutta minkäs teet. Näin se valitettavasti on aina ollut. Lisäksi Jeddan katurata on hirveä tekele. Pitääkö osumassa sattua todella, ennen kuin sekin nähdään F1-päättäjien toimesta?

Kammokolarista selvinnyt Schumacher: ”20 vuotta sitten tarina olisi ollut toinen”

Eetu Lehtonen: Nicholas Latifi. En ole koskaan arvostanut kanadalaisen taitoja kuljettajana kovin korkealle, mutta enpä olisi uskonut hänellä olevan varaa vielä tasoaan tiputtaakin noin rankasti. Viime kaudella pikkuhiljaa suoritustasonsa pienoiseen nousuun saaneen Latifin käyrä on kokenut melkoisen syöksyn kahdessa ensimmäisessä kilpailussa. Hitaan vauhdin lisäksi kaupanpäällisinä on alkanut tulla roppakaupalla myös kalliita ajovirheitä.

TOP3

Juuso Koivumäki: Ferrari. Maranellolaistalli oli jälleen lennossa. Molemmat kuljettajat palkintopallille ja asema valmistajien MM-sarjassa kärjessä vankistui entisestään. Ferrarin auto vaikuttaa olevan tällä hetkellä paras.

Nooa Ruuth: George Russell. Brittikuljettaja osoitti vauhtiaan loistavasti Jeddassa. Mercedeksen auto ei ole riittävän korkealla tasolla, mutta 24-vuotias puristi kilpurista kaiken tarvittavan irti. Virheetön viikonloppu ja Hamiltonin peittoaminen nostavat Russellin itseluottamusta varmasti. Game on.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Red Bull -tähti oli pettynyt mies aika-ajon jälkeen ja tuntui kuin energiajuomatallissa olisi vahingossa vaihtunut autot keskenään. Kilpailussa hallitseva mestari näytti kuitenkin arvonsa ja löi Ferrarit hyvällä startilla ja strategialla.

TOP2

Juuso Koivumäki: Lando Norris. Paljon ei McLarenin avausviikonlopusta jäänyt käteen, eikä ihmeitä odotettu myöskään Saudi-Arabiassa, mutta Norris oli toista mieltä. Kohtuullinen aika-ajo ja kilpailussa hieno nousu seitsemänneksi tasapainoisella ajolla.

Nyt lähti laukalle: Lando Norris ei sanojaan säästellyt Saudi-Arabian GP:n jälkeen – ”Haluan olla positiivinen, mutta juuri nyt olemme surkeita”

Nooa Ruuth: Max Verstappen. Hallitseva mestari osoitti kärsivällisyyttä sekä jo ennaltaan tiedettyä nopeuttaan nappaamalla voiton. Jos Verstappen on todella rauhoittunut viime kaudesta, niin ei ole kysymystäkään, kuka on F1-sarjan paras kuljettaja. Taistelu hollantilaisen sekä Charles Leclercin välillä oli silmiä hivelevää. Täysi 180 viime vuoden Jeddan fiaskosta.

Eetu Lehtonen: Ferrari. Punaiset autot näyttivät Jeddassa, ettei Bahrainin avausviikonloppu ollut pelkkä suonenveto. Autossa tuntuu vauhtia piisaavan, eikä voitto ollut tälläkään kertaa kaukana. Fiksu ajo kuljettajilta ja rauhallista suorittamista tallilta toi mukavat pisteet Maranelloon.

TOP1

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hallitseva maailmanmestari näytti kyntensä jälleen, mutta tällä kertaa Charles Leclercille. Useita kierroksia jatkunut voittokamppailu kääntyi lopulta hollantilaiselle, joka ei antanut tuumaakaan periksi. Loistava nousu neljännestä ruudusta voittoon.

Max Verstappenin huippusuoritus Jeddassa nosti hollantilaisen Kimi Räikkösen rinnalle tilastoissa

Nooa Ruuth: F1-sarjan sääntömuutokset. Saako nyt jo tuulettaa? Ross Brawnin ja kumppaneiden laatimat uudet muutokset autoihin ovat tehneet tehtävänsä. Kuljettajat pystyvät seuraamaan toisiaan paljon helpommin, mikä on nostanut kilpailun tasoa. DRS-järjestelmä on valitettavasti vielä tarpeellinen, mutta pohja loistavalle kilpailulle on kehitetty.

Eetu Lehtonen: Sergio Perez. Red Bullin ”kakkosviulun soittaja” teki viikonloppuna lähestulkoon kaiken oikein, mutta Rouva Fortunalla oli toisenlaiset aikomukset. Meksikolainen täräytti satumaisella kierroksella itsensä ensimmäistä kertaa urallaan paalulle ja oli aidosti tallikaveri Verstappenia nopeampi, joka on aikamoinen mittatikku. Voitto olisi ollut lähellä ilman epäonnea turva-auton kanssa. Perezin ihailtavan kova työnteko tuottaa tulosta, ja kuten hänen kypärässäänkin lukee: Never give up.