Alfa Romeolla kurvailevan Guanyu Zhoun sunnuntai oli värikäs, eikä lainkaan hyvällä tavalla.

12:sta lähtöruudusta matkaan lähtenyt kiinalainen koki samanlaisia ongelmia startissaan kuin viikkoa aiemmin Bahrainissa. Liikkeellelähtö viivalta oli heikko ja sen lisäksi hän ajautui avausmutkassa ahtaaseen rakoon kolautellen hieman McLarenin Daniel Ricciardon kanssa.

Uutta nousua tehdessään hän ohitti Williamsin Alexander Albonin sääntöjen vastaisesti Jeddan radan ensimmäisessä mutkassa saaden viiden sekunnin aikasakon. Alfa Romeo -kuljettaja tuli kärsimään aikasakkoaan ensimmäisen varikkokäyntinsä yhteydessä, mutta etummaisen tunkkimiehen aivopieru pilasi kilpailun käytönnössä lopullisesti.

Tunkkimies nosti auton keulan ilmaan ja jäi vasta sitten odottamaan tarvittavat viisi sekuntia, mutta virhe oli jo tehty. Tämä johti kovempaan tuomioon, eli varikon läpiajorangaistukseen. Tuomaristo antoi lausuntonsa tilanteesta kilpailun jälkeen.

– Vaikka tiimi ei työskennellyt auton parissa noston jälkeen viiteen sekuntiin, laskettiin jo nosto itsessään “työksi” auton parissa, joka on kielletty sääntöartiklan 54.4 mukaan, luki tuomariston lausunnossa.

Zhou tuli lopulta maaliin sijalla 11, jääden viimeisestä pistesijasta noin kahdeksan sekunnin päähän.

Katso Saudi-Arabian GP:n huippuhetket alla olevalta videolta!