Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton ei usko kilpailussakaan taistelevansa Red Bulleja tai Ferrareita vastaan.

Mercedeksen kauden ensimmäinen aika-ajo oli saksalaisvalmistajan totuttuun tasoon nähden katastrofaalinen, kun Hamilton ylsi viidenteen lähtöruutuun ja tallikaveri George Russellkin oli vasta yhdeksäs.

Yllättävää kyllä, seitsenkertainen mestari oli jopa hieman tyytyväinen lähtöpaikkaansa, sillä hän osasi odottaa auton ongelmien ja käyttäytymisen myötä paljon pahempaakin.

– Olen yleisesti ottaen tyytyväinen tähän päivään, sanoi Hamilton Sky Sportsille lauantaina.

– Ottaen huomioon sen missä olemme olleet viime viikkoina ja kaikki ne vaikeudet sekä ongelmat auton kanssa. Se on ollut aika painajaismainen ajaa välillä.

Hamilton kiittelee tallinsa kovaa työntekoa ja positiivista fiilistä ympäri tiimiä, vaikka hommat ei olekaan totutulla tasolla.

– Viides sija tänään..nuo kaverit edellämme ovat aivan toisessa sarjassa, joten yleisesti olen ihan tyytyväinen, jatkaa britti.

– Se ei ole eturivi, mutta teemme joitakin parannuksia ja katsomme huomenna mihin se riittää.

Vaikka aika-ajo ja kilpailuvauhti ovat kaksi täysin eri asiaa, ei brittimestari usko noin suuren eron pienentymiseen sunnuntaina. Sen sijaan hän kertookin kääntävänsä katseet peileihinsä pitääkseen perässä tulevat takanaan, muun muassa entisen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen Alfa Romeon.

– Emme taistele heidän kanssaan, sanoi Hamilton Ferrarista ja Red Bullista.

– He olivat sekunnin meitä edellä eilen kisavauhdissa, joten taistelu käydään todennäköisemmin takana tulevien kanssa, kertoi seitsenkertainen mestari.

Bahrainin GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket näet alla olevalla videolla.