Formula 1 -kausi starttasi sunnuntaina Bahrainin GP:llä. Avauskilpailusta tuli Ferrarin juhlaa, kun italialaiset juhlivat kaksoisvoittoa Charles Leclercin johdolla.

Suomalaisittain kisaviikonloppu tarjosi onnenhetkiä, kun Valtteri Bottas taisteli Alfa Romeolla kuudenneksi.

SuomiF1-sivusto listasi kisaviikonlopun topit ja flopit.

TOP3

Juuso Koivumäki: Ferrari. Vaikka testien perusteella Ferrarin menestys tuskin oli kenellekään yllätys, täytyy italialaistalli nostaa suorituksensa ansiosta jalustalle. Kaksoisvoitto pitkän korpivaelluksen jälkeen maistuu takuulla.

Bahrainin GP:n voittaja Charles Leclerc aiheutti sydämentykytyksiä Ferrarille päätöskierroksella – varikkomuurilla ehdittiin jo panikoida

Nooa Ruuth: Alfa Romeo. Tallin lähtömurheista huolimatta molemmat autot pisteille. Ferrarivoimaisessa kilpurissa tuntuu riittävän vauhtia, mikä kielii hyvää alkukaudelle. Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu ajoivat tasaisen kisan ja ohituksiakin nähtiin. Kaksikon tulee kuitenkin ottaa kaikki irti näistä ensimmäisistä kilpailuista, suuremmat tallit saattavat tulla kehityksillään ohi nopeasti.

Eetu Lehtonen: Alfa Romeo. Uskalsin ja osasin odottaa sveitsiläistallilta parannusta, mutta moiseen nousuun en kyllä uskonut. Valtteri Bottakselta mieletön aika-ajo ja vaikka kilpailussa autojen starttiongelmat meinasivat jättää tyhjin käsin, nousivat molemmat autot väkevällä vauhdilla ja loistavalla strategialla pisteille. Pakko nostaa myös hattua debytantti Guanyu Zhoun suoritukselle. Pysyi erossa ongelmista tasaisella ajolla, eikä vauhtiero etenkään kilpailussa ollut Bottakseen nähden niin rajua kuin odottaa saattoi.

TOP2

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Bottas on saanut jälleen itseluottamuksen takaisin ja se näkyi myös radalla. Aika-ajossa huippukierroksia toisensa jälkeen ja kisavauhti oli kärkiautojen jälkeen parasta. Ainoa miinus heikosta startista.

Nooa Ruuth: Ferrari. Legendaarinen italialaistalli aloitti kauden vaatimattomasti kaksoisvoitolla. Charles Leclerc ajoi loistavasti ja omien sanojensa mukaan vaikeimman kilpailun punaisissa ajanut Carlos Sainz ei ollut paljoa perässä. Nyt vain Maranellossa pää kylmänä ja talli saattaa oikeasti taistella mestaruudesta.

”Ferrari on tullut takaisin ja se on tullut kunnolla” – Carlos Sainz täynnä uskoa tallinsa suorituskykyyn

Eetu Lehtonen: Kevin Magnussen. Olipahan paluu sarjaan tanskalaiselta! Magnussen ylitti kaikki odotukset ja tuli takaisin leipälajinsa pariin raketin lailla. Keskikastin herruus takataskuun ja Haasilla voidaan pitkästä aikaa viettää sunnuntaita hyvillä mielin. Hanaa Kevin!

TOP1

Juuso Koivumäki: Kevin Magnussen. Kylmiltään F1-auton rattiin ja heti viidenneksi Haasilla. Huomionarvoista myös se, että Magnussen oli selvästi parempi kuin tallikaverinsa Mick Schumacher. Täydellinen viikonloppu Haas-kuskilta.

Nooa Ruuth: Kevin Magnussen. Mikä paluu! Tanskalainen ei näyttänyt ruosteen merkkejä avauskierroksen jälkeen pätkääkään. Viime kaudella F1-autoksi naamioitu Haas-merkkinen traktori oli Bahrainissa nopea sekä luotettava. Mick Schumacher oli epäonninen, mutta ei saksalaisen vauhti ollut siltikään lähellä Magnussenia. Günther Steinerilla on viimein jotain hymyiltävää.

Eetu Lehtonen: Charles Leclerc. Ferrari-kuljettajan edellisiä kausia on piinannut auton heikkoudesta johtuva yliyrittäminen, mutta Bahrainissa monacolainen näytti olevansa jälleen se hehkutettu mestarikandidaatti, josta puhuttiin hänen tullessaan kuninkuusluokkaan. Paalupaikka, voitto ja kilpailun nopein kierros ei jätä kylmäksi. Leclerc ja Ferrari is back!

FLOP3

Juuso Koivumäki: Red Bull menetti tukun pisteitä Ferrarille, joka näyttää muutenkin jo paljon vahvemmalta. Luotettavuusongelmat koneiston kanssa huolestuttavia, sillä kaikki kolme keskeyttänyttä autoa kuuluivat energiajuomaperheeseen.

Jättipettymyksen kokeneen Max Verstappenin käämi paloi totaalisesti: ”En tee näin enää koskaan” – katso video

Nooa Ruuth: Aston Martin. Sebastian Vettel sai seurata kauhussa brittitallin kyykkäystä. Suuri budjetti, hienot fasiliteetit mutta sielu puuttuu. Lance Stroll ei kuulu F1-sarjaan ja Nico Hülkenberg teki voitavansa. Tästä kaudesta voi tulla pitkä vihreille.

Eetu Lehtonen: Mick Schumacher. Nuori saksalainen sai viime hetkellä uuden tallikaverin Tanskasta, joka pääsi välittömästi hyppimään rajusti silmille. Oli yllättävän paljon hitaampi kuin tallikaveri Magnussen, eikä tämä trendi voi jatkua kauaa, mikäli ”Pikku-Schumi” aikoo todistaa kantavansa samoja geenejä kuin hänen legendaarinen isänsä.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Mercedes. Mercedeksen ongelmat ovat ilmeiset. Lewis Hamiltonin palkintopallipaikka toi takuulla balsamia haavoille, mutta tallin sisällä tiedetään varmasti sen tulleen tuurilla. Mercedes taistelee tällä hetkellä keskikastin herruudesta, ei kärkisijoista.

Nooa Ruuth: Red Bullin voimanlähde. Kolmesta keskeyttäjästä kolme syntyi RB:n koneen keittäessä. Ei mikään mairitteleva tilasto varsinkaan, kun moottorikehitys on jäässä. RB-kaksikko hukkasi arvokkaita pisteitä, mutta eiköhän talli ymmärrä, mistä polttoaineen syötön häikkä johtui. Se, että onko se korjattu ensi viikkoon mennessä on eri asia.

Red Bullin pahin painajainen kävi toteen – ”Brutaali päätös kilpailulle”

Eetu Lehtonen: Aston Martin. Olipahan surkea esitys vihreiltä autoilta. Vauhtia ei nimeksikään ja auto pomppii kuin renkaansa puhkonut traktori. Sopii toivoa, että koronaan sairastuneella Sebastian Vettelillä on kaapissaan useita vararenkaita, sillä brittitallille saattaa tulla valitettavan kylmää kyytiä koko kauden.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Voi voi McLarenia. Tallilla oli kaikki avaimet käsissään nousta takaisin huipulle, mutta autokehitys näyttäisi flopanneen ja pahasti. Jotain on keksittävä, jos McLaren haluaa edes MM-pistetaisteluun.

Nooa Ruuth: McLaren. Täysi katastrofi brittitallilta. Vielä on turhan aikaista soittaa kaikkia hälyytyskelloja, mutta kaksikko oli Williamsin vauhdissa koko joukon hännillä. Juuri pitkän jatkosopimuksen tehnyt Lando Norris rukoilee, että kyseessä oli vain satunnainen suonenveto.

Eetu Lehtonen: McLaren. Legendaarisella brittitallilla on odotettua jyrkempi vuori kiivettävänään. Sympaattisen poppoon kannalta toivon hartaasti, että muutaman kilpailun ja lisädatan kertyessä he löytävät kultasuonen, josta ammentavat vauhtinsa takaisin keskikastin taistoon. Bahrainin kaltaisilla esityksillä jopa Daniel Ricciardolta ja Lando Norrisilta tulee loppumaan vitsit kesken.