Kahdeksankertainen ralliautoilun maailmanmestari Sébastien Ogier uskoo, että Lewis Hamiltonin kahdeksas mestaruus ryöstettiin britiltä viime joulukuun Abu Dhabin GP:ssä.

Hamilton johti kilpailua aina viimeiselle kierrokselle saakka, ennen kuin sovellettujen turva-autosääntöjen auttamana Max Verstappen ohitti britin tyylikkäällä liikkeellä viimeisellä kierroksella. Sääntömuutoksesta noussut kohu on jatkunut joulukuun puolenvälin jälkeen.

Kilpailunjohtaja Michael Masin temppu jakaa mielipiteitä. Ogierin mielestä kyseessä oli täysi vääryys.

– Tulosta on varmasti vaikea hyväksy. Hän (Hamilton) on sitä mieltä, että mestaruus ryöstettiin häneltä ja näinhän siinä kävi, minä en pelkää sanoa sitä, Ogier kommentoi GPFans-sivuston mukaan.

– Minulla on paljon kunnioitusta Verstappenia kohtaan. Hän ajoi uskomattoman kauden, eikä hän ryöstänyt mestaruutta. Molemmat ansaitsivat sen, mutta Lewis oli edellä viimeisenä viikonloppuna.

– Ikävä kyllä hänen kannaltaan kilpailun lopussa ilmestyi se pahamaineinen turva-auto ja sitten he aloittivat uudestaan. Totuus on se, että hän olisi ollut hieno mestari, mutta se ryöstettiin häneltä viimeisellä kierroksella.

Hamiltonin jatko F1-sarjassa on kysymysmerkki. Britin sopimus jatkuu vielä kaksi vuotta, mutta Toto Wolffin kommentit sekä britin jatkuva hiljaiselo ovat asettaneet Hamiltonin F1-uran jatkumisen kyseenalaiseksi.