Kansainvälinen autoliitto FIA julkistaa Abu Dhabin osakilpailuun koskevan tutkintansa viimeistään helmikuun neljäs päivä.

Kauden päätöskilpailun tapahtumat ovat puhuttaneet ympäri maailmaa. Max Verstappen kruunattiin mestariksi, mutta ei ilman kohua. Kilpailujohtaja Michael Masi muovasi sarjan turva-autosääntöjä niin, että Verstappen sekä Lewis Hamilton saisivat yhden kierroksen aikaa ratkoa mestaruuden.

Monen mielestä Masin päätös oli kaukana reilusta urheilusta. Mercedes protestoi austraalialaisen temppua, mutta päätti lopulta olla etenemättä tilanteen kanssa oikeuteen. Masin jatkaminen F1-sarjan kilpailunjohtajana on vielä epävarmaa.

BBC raportoi, että tällä hetkellä mediapiilossa oleva Hamilton tulee päättämään uransa jatkosta vasta FIA:n sisäisen tutkinnan tulosten tullessa julki.

Sky Sportsin mukaan Mercedes sekä Hamilton haluavat nähdä seuraukset tutkinnasta ennen lisätoimenpiteitä. Autoliiton uusi presidentti Mohammed Ben Sulayem on myös osallistunut tutkintaan.