Valtteri Bottaksen viimeistä Mercedes-kautta varjostivat jatkuvat moottoriongelmat sekä surkeat varikkopysähdykset. Erityisesti alkukaudeta suomalaiskuljettaja menetti rutkasti aikaa Mercedeksen varikkotiimin sössiessä 32-vuotiaan renkaanvaihdot. Pahimmassa tapauksessa Monacossa Bottaksen koko kilpailu jäi kesken pulttiongelman takia.

Kuljettajien maailmanmestaruuden viime hetkillä menettänyt saksalaistalli on ottanut tavoitteekseen kehittyä varikkotoiminnassaan. Talli onkin päättänyt kehittää aivan uudenlaisen pulttipyssyn tulevalle kaudelle.

Mercedes on kehittämässä kokonaan langatonta sähköllä toimivaa pulttipyssyä italialaisfirma Dino Paolin kanssa. Kyseisen mallin prototyyppiä testattiin jo Abu Dhabin Pirellin rengastesteissä.

Varikkopysähdykset muuttuvat myös uuden rengaskoon johdosta tulevalle kaudelle. Toistaiseksi Mercedeksellä on kuitenkin etu kilpalijoihinsa nähden uuden pulttipyssynsä turvin.