Mercedeksen Valtteri Bottas oli pettynyt omaan suoritukseensa lauantain aika-ajon jälkeen. Vasta neljänteen ruutuun selvinnyt suomalainen putoaa rangaistuksensa takia yhdeksänneksi.

Suomalainen otti vastuun heikosta viimeisestä aikakierroksestaan. 32-vuotiaan mukaan radan viimeinen sektori oli se, missä mahdollisuus paaluun menetettiin.

– Tämä tulos ei ollut se, mitä lähdimme hakemaan tänään. Ensimmäinen kierros Q3-osiossa oli ihan hyvä, mutta viimeinen sektori oli huono. Auto aliohjasi ja jarrut lukittuivat. Sama toistui toisella yrityksellä.

Data puoltaa Bottaksen selitystä. Suomalainen hävisi nopeimmalla kierroksellaan yli kolme kymmenystä tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Viimeinen yritys session lopussa jätti suomalaisen peräti seitsemän kymmenystä kärkiajasta.

– Red Bull oli tänään meitä nopeampi. Se on vähän yllättävää, mutta heillä on hyvä auto. He paransivat selvästi perjantaista.

Bottas joutui ottamaan kauden kuudennen polttomoottorinsa USA:n osakilpailuun, joten 32-vuotias putoaa viisi lähtöruutua taaksepäin.