F1-tuomaritoiminta on puhuttanut läpi kauden. Tällä kertaa asiaan otti kantaa Fernando Alonso. Espanjalaismestari syytti tuomaristoa suosimisesta kuljettajan kansalaisuuden mukaan, viitaten Lando Norriksen säästymiseen selvältä varikkorikkeeltä Sotshissa.

Alonso itse joutui otsikoihin ovelasta tempustaan avauskierroksella. Veteraanikuski päätti ajaa avausmutkan suoraan pakoreitin kautta noustessa usean sijan. Alonson liike ei edennyt edes tutkintaan.

Kun Alonsolta kysyttiin tilanteesta, päätti hän käyttää puheenvuoronsa painavasti.

– Odotin tätä kysymystä, sillä kyseessä olin minä. Ehkä nyt he sitten muuttavat ensimmäisen mutkan poistotien, Alonso aloitti The Crashin mukaan.

– Minä olen ollut idiootti radalla koko kauden, mutta kukaan ei ole valittanut siitä, kun minut ohitettii radan ulkopuolella. Itävallan jälkeen kukaan ei kysynyt tällaisia, nyt asiasta puhutaan jatkuvasti. Se kertoo paljon.

– Se kertoo paljon siitä, että eri kuljettajille pätevät eri säännöt tai media keskittyy vain tiettyjen kuljettajien toimintaan. Katsotaan minkä maalainen kuljettaja ylittää varikkoviivan ensi kerralla ja mitä siitä seuraa, Alonso näpäytti.