F1-sarjan suosikki palaa kisakalenteriin ensi kaudella – kuljettajilla ei kuitenkaan asiaa radalle ilman rokotusta

© Kuva: Getty Images

Toista peräkkäistä kautta pois F1-kalenterista oleva Australian GP tekee paluun kuninkuusluokkaan ensi kaudeksi. Huhtikuussa ajettava kilpailu Melbournessa ei kuitenkaan toimi kauden avausnäyttämönä.

Australian kovat koronarajoitukset ovat puhuttaneet läpi pandemian. F1-sarjan oli määrä ajaa Melbournessa myös tällä kaudella, mutta maan hallitus ei ollut valmis ottamaan riskiä.

Riskien vähentämistä harjoitetaan myös huhtikuussa. Victorian osavaltion johtaja Daniel Andrews on tehnyt hyvin selväksi, että rokottamattomilla kuljettajilla tai muulla henkilöstöllä ei ole asiaa Melbourneen huhtikuussa.

Tällä hetkellä tenniksen supertähti Novak Djokovic on kieltäytymässä rokotteesta, joten hänen osallistumisensa Australian Open -turnaukseen on vaakalaudalla.

– En usko, että rokotamato tennispelaaja saa viisumin maahamme. Ja vaikka hän saisikin, niin häntä odottaisi usean viikon karanteeni, Andrews kommentoi Djokovicin tilannetta.

– Kukaan tennispelaaja, F1-kuljettaja tai muu urheilija ei tule saamaan rokottamattomana lupaa saapua maahan. Jos olen väärässä, niin valtio varmasti tiedottaa siitä.

Tällä hetkellä ei ole julkista tietoa siitä, ovatko kaikki F1-kuljettajat rokotettuja. Andrews uskoo, että rokotemääräykseen ei ole tulossa muutosta vähään aikaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.