F1-sarjassa todistetaan tiukinta mestaruustaistoa sitten vuoden 2016, jolloin Mercedes-kaksikko Nico Rosberg sekä Lewis Hamilton ottivat yhteen. Saksalainen voitti mestaruuden lopulta viiden pisteen turvin.

Tällä hetkellä Hamilton sekä Max Verstappen ovat sarjan selvässä kärjessä 12 pisteen erolla toisistaan. Hollantilainen nappasi kauden kahdeksannen voittonsa Austinissa viime viikonloppuna.

F1-uransa taakse jättänyt Rosberg valitsee itse kuitenkin Hamiltonin mestarisuosikiksi, kun kautta on jäljellä viisi kilpailua.

– Tämä kausi on ollut hullu. Kaksi lähes täysin tasaverstaista autoa, joiden kaksi kuljettajaa ovat ihan omassa sarjassaan. Kukaan ei pysy heidän tahdissaan, Rosberg kommentoi Hamiltonin ja Verstappenin taistoa Sky Sportsille.

– Viimeisistä kilpailuista tulee uskomattomia. He tulevat tarjoilemaan meille paljon tapahtumia. Minusta tämä on kaikkien aikojen korkeatasoisin mestaruustaisto. He suorittavat uskomattomalla tasolla.

– Minun on mahdoton ennustaa, mitä Austinin jälkeen tulee tapahtumaan. Mielessäni kallistun silti Lewisin suuntaan. Hänen kokemuksensa on korvaamatonta tässä taistossa. Lisäksi olemme tottuneet siihen, että lopussa hän voittaa aina.