MM-taistossa kiivaasti mukana oleva Red Bull on saanut viime vuosina kritiikkiä kuljettajapolitiikastaan. Ykköstallin kakkoskuljettaja on vaihtunut lähes yhtä usein, kun Helmut Marko vaihtaa sukkiaan.

Nyt kuitenkin tilanne on näyttänyt rauhoittuvan Sergio Perezin saadessa jatkaa Max Verstappenin vierellä myös toisen kauden. Entinen F1-kuljettaja Christijan Albers on kuitenkin huolestunut siitä, miten energiajuomajätti ”vangitsee” kuljettajansa vuosiksi ilman neuvotteluvaraa.

– Ongelma on näissä tukehduttavissa sopimuksissa, joita Red Bull jakaa kuljettajilleen. Ainoa, kellä ei ole tällaista järjestelyä on Verstappen. Muilla on taas ongelma. Jos haluat vaihtaa tallia, niin se ei käy. Ainoastaan Marko-setä voi toteuttaa sen, Albers sivalsi GrandPx.newsin mukaan.

– Hyvä esimerkki on Pierre (Gasly). Jos hänen kehonkieltään katsoo, niin ymmärtää hänen olevan pettynyt. Kaikella kunnioituksella, mutta Pierrestä tuntuu, että Red Bull on huijannut häntä.

– Olen samaa mieltä. Heidän asenteensa kuljettajia kohtaan on epäkunnioittavaa.

– Tämä kaikki johtuu Helmut Markosta. Mutta ehkä he ovat oppimassa virheistään. He eivät painostaneet Albonia eivätkä he nyt näytä painostavan Pereziä.