Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo, että Mercedes-talli on useaan otteeseen pyytänyt heidän varakuljettajaa Alexander Albonia olemaan menemättä Williamsille.

Molemmat mestaruudesta taistelevat tallit yrittävät kuumeisesti etsiä varakuljettajilleen ja kuskiohjelmiinsa kuuluville kuljettajille tallipaikkaa. Williamsille ja Alfa Romeolle tuntuu tällä hetkellä olevan vaihtoehtoja jonoksi asti, ja Albon on yksi brittitallin vaihtoehdoista.

Horner sanoo, että Williams-tallille Mercedeksen moottorit toimittava saksalaistalli on yrittänyt olla thai-kuljettajan esteenä.

– Teemme kovasti töitä, jotta saisimme hänelle ajopaikan ensi kaudeksi. Toivon todella, ettei Mercedes yritä blokata hänen mahdollisuuttaan Williamsilla, sanoi Horner SkySportsille.

– Hänellä on Red Bull -linkki, joten se olisi sääli, jos kuljettaja joutuisi maksamaan hintaa siitä. Toivottavasti sellainen ei tule peliin mukaan.

– Siinä on ollut joitakin esteitä. Hän on saanut jo neljä puhelinsoittoa viereisen tallin kavereilta, jossa sanotaan, ettei menisi Williamsille, paljasti Horner.

Red Bull -pomo sanoi Albonille, ettei puheluista tarvitse välittää. Energiajuomajätin tavoitteena on saada thaimaalaiselle ensi kaudeksi kisakuljettajan paikka jostain tallista, sillä heidän omat paikkansa vaikuttaa olevan myös AlphaTaurilla jo täytetty.

Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan ainakaan hän ei ole yrittänyt estää Albonin siirtoa, mutta myöntää toki, että hänelläkin on tilanteeseen liittyen oma lehmä ojassa, sillä hän yrittää saada Nyck de Vriesille kisakuskin pestin ensi kaudeksi. De Vries ja Albon kisaavat samoista penkeistä.

– En ikinä blokkaisi Albonin kaltaista kaveria. Hän on fantastinen tyyppi sekä persoona ja henkilökohtaisesti minua harmitti hänen lähtönsä viime kauden päätteeksi, sanoi Wolff.

– Jos hänellä on mahdollisuus ajaa ensi kaudella, niin se on täysin oikea asia tehdä.

– Mutta tasavertaisesti ajatellen myös Nyck de Vriesillä on myös. Meidän täytyy katsoa kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja Alfalla sekä Williamsilla ja koittaa löytää ratkaisu, kertoi Mercedes-pomo.