Red Bull -pomo myöntää suoraan – Sergio Perezin aika-ajo uhrattiin Max Verstappenin hyödyksi

© Kuva: Getty Images

Perjantain aika-ajo oli Mercedeksen voimalähteen dominointia. Ainoa kärkiviisokassa majaileva Hondan voimäyksiköllä ajava kuski oli oletetusti Max Verstappen.

Aika-ajo ei ollut hollantilaiselle kuitenkaan helppo. 23-vuotias oli vain kaksi sadasosaa neljänneksi nopeinta Lando Norrisia edellä. Ilman koko aika-ajoaan uhrannutta Sergio Pereziä olisi Verstappen luultavasti lähtenyt kärkiviisikon ulkopuolelta.

Koko illan viimeisellä aikakierroksella Perez lähetettiin radalle ensimmäisenä vain yhdestä syystä. Halkomaan ilmaa ja antamaan vetoapua tallikaverilleen. Tallipäällikkö Christian Horner myönsi session jälkeen, että Perezin aika-ajo uhrattiin tietoisesti, mikä jätti meksikolaisen lopulta sijalle yhdeksän.

– Minun on pakko sanoa, ”Checo” piti äärimmäisen tärkeää roolia tämän päivän tuloksessamme. Hän antoi Verstappenille vetoapua ja mahdollisti hänen sijoituksensa. Me olimme tänään pulassa McLarenien kanssa, Horner kommentoi Motorsport.comille.

– Checo uhrasi noin puoli sekuntia. Hänen olisi pitänyt olla paljon korkeammalla, mutta me olemme tyytyväisiä tuohon tulokseen. Olemme puolittaneet viime kaudella täällä nähdyn eron.

Perez on edelleen yksi neljästä voittajasta tällä kaudella. Aika-ajot ovat kuitenkin tuottaneet vaikeuksia meksikolaiselle. Kokenut kuski on onnistunut olemaan Verstappenin yläpuolella lähtöjärjestyksessä vain kerran tällä kaudella, Imolassa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.