Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin välinen mestaruustaisto on jatkunut kiivaana sekä jännittävänä koko kauden ajan.

Hollantilaisella on ensimmäistä kertaa urallaan auto, jolla pystyy tosissaan taistelemaan mestaruudesta. Mercedes ja Red Bull vaikuttavat radasta riippuen melko tasaväkisiltä ja seitsenkertainen mestari Hamiltonkin on joutunut laittamaan kaiken peliin viikonlopusta toiseen.

Hamilton vastaili Hollannin GP-viikonlopun aikana nuorien katsojien esittämiin kysymyksiin ja puheeksi tuli oletettavasti myös Max Verstappen ja heidän välinen mestaruustaistonsa. Raudanluja britti kehui kilpaveljeään arvostavaan sävyyn.

– Verstappenia vastaan on massiivisen vaikeaa kisata, vaikka on muitakin joiden kanssa on haastavaa taistella. Verstappenin kanssa se on erityisen vaikeaa siksi, koska hän on todella lahjakas ja hyvässä tiimissä, sanoi Hamilton.

– Hän on elämänsä kunnossa henkisesti ja fyysisesti. Se on vaikea taistelu, mutta juuri se tekee siitä niin kaunista, kehui brittimestari.

Hamilton on totuttuun voittotahtiin katsoen jo suhteellisen pitkään jahdannunt hänen uransa 100:tta voittoa. Tulevana viikonloppuna Monzassa britillä on jälleen uusi mahdollisuus tehdä lisää F1-historiaa.

– En tiedä miltä tuntuisi voittaa 100:s kisa. En koskaan kuvitellut pääseväni näin pitkälle, joten se tuntuu aika epätodelliselta, kertoi Hamilton.

– Työskentelemme kovaa voittaaksemme mestaruuksia, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Matkalla on niin paljon epävarmuustekijöitä, joita täytyy ottaa huomioon.

– Voimme vain aina tehdä parhaamme ja katsoa mihin päädymme, sanoi britti.

Lewis Hamiltonilla on tulevana viikonloppuna mahdollisuus saalistaa jo aiemmin mainittu uran 100:s voitto, mutta myös MM-sarjan kärkipaikan ottaminen takaisin on myös hakusessa.