Alfa Romeon Kimi Räikkönen lukeutui Venäjän GP:n onnistujiin. Suomalainen nappasi kilpailusta kahdeksannen sijan ja neljä MM-pistettä plakkariin.

Ennen kilpailun lopussa nähtyä sadetta kuitenkin näytti jo siltä, ettei Venäjältä tartu pisteitä mukaan.

– Olisin mielummin korkeammallakin, mutta yleisesti ottaen sain hyvän lähdön ja onnistuin poimimaan pari sijaa. Sen jälkeen vain seurasin Alpinea koko kisan, kertoi Räikkönen tuttuun tyyliinsä.

– Auto tuntui toimivan ihan hyvin, mutta olimme vain liian hitaita päästäksemme eteenpäin. Tuntui, että olisi ollut enemmänkin vauhtia, mutta suoran avautuessa ei ollut kyytiä ohitukseen.

Alfa Romeolla on kuluvan kauden tapahtumarikkaissa kilpailuissa mennyt aina jokin pieleen, eikä sveitsiläistalli ole onnistunut esimerkiksi Williamsin tapaan hyötymään tilanteista. Sotshissa kuitenkin tehtiin kerrankin oikea ratkaisu ja Räikkönen onnistui kipuamaan pisteille.

– Sitten teimme onneksi oikean ratkaisun, vaikka minusta tuntui jo aiemmin, että on liian märkää. Olimmekin itse asiassa ensimmäisten joukossa, jotka tulivat vaihtamaan renkaat ja se maksoi lopussa itsensä takaisin, sanoi Räikkönen.

Kimi Räikkönen oli lähes kaksi kuukautta kisaamatta, kun lasketaan mukaan Unkarin GP:n jälkeinen kesätauko, Belgian vesittynyt osakilpailu sekä kaksi väliin jäänyttä kisaa koronatartunnan johdosta.

Kuluvan kauden jälkeen F1-uransa päättävällä suomalaisella on nyt kasassa kuusi MM-pistettä.