Ex-kuski uskoo Nikita Mazepinin Mercedes-testin antaneen väärän kuvan F1-sarjan haasteista – ”Monet osaavat ajaa Mercedeksellä lujaa”

© Kuva: Getty Images

Haas-kuljettaja Nikita Mazepin on ehtinyt tulokaskaudellaan hämmentämään runsaasti radalla, vaikka venäläinen ajaakin surkean kaluston myötä yleensä vain sijoista 19-20.

Venäläisen ensimetrit F1-autolla tapahtui kuitenkin aikanaan Mercedeksen puikoissa vuonna 2019 hänen isänsä paksun lompakon myötä. Ex-kuski Marc Surer uskoo kaiken menneen jo tässä vaiheessa pieleen.

Venäläistulokas putosi pilvilinnoistaan varsin nopeasti, kun nuorukainen istutettiin umpisurkean Haas-auton rattiin. Mazepinilta on nähty runsaasti ajovirheitä, pyörähdyksiä ja kyseenalaisia radioviestejä pitkin kautta.

Robert Kubican tuurauskeikan myötä Mazepin on 20:n kuljettajan MM-sarjassa tällä hetkellä surkuhupaisasti sijalla 21. Surer kertoo myös uskomattoman hintalapun venäläisen Mercedes-testeille ja jakaa mielipiteensä tulokkaasta. Mazepin testasi Mercedestä myös vuonna 2020.

– Häntä on hemmoteltu, aloittaa Surer Formula 1.de:n Youtube-kanavalla.

– Mercedeksellä monet pystyvät ajamaan lujaa ja silloin saa herkästi sellaisen kuvan, ettei Formula 1 ole niin vaikeaa.

– Ne testit maksoivat noin puoli miljoonaa per päivä!, ihmettelee sveitsiläinen ex-kuski.

Mazepin on välillä onnistunut pitämään kriitikkonsa hiljaisena, mutta kahdessa edellisessä osakilpailussa venäläistulokas on antanut heille jälleen aihetta huutoon kyseenalaisilla liikkeillään radalla.

Zandvoortissa sekä Monzassa Mazepin pilasi hänen tallikaveri Mick Schumacherin kilpailut typerillä liikkeillään. Zandvoortissa venäläinen vei Schumacherilta etusiiven ja Monzassa hän onnistui kilkkaamaan tallikaverinsa pyörähdykseen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.