Yksi viime vuosien jännittävimmistä mestaruustaistoista sai jälleen lisää draamaa Italiassa. Max Verstappen sekä Lewis Hamilton kolaroivat keskenään radan avausmutkassa. Mestaruuskandidaatit päätyivät lopulta päällekkäin hiekalle.

Tilanne oli hurja. Verstappenin Red Bull nousi Hamiltonin auton päälle ja miehen takarengas kutitteli britin takaraivoa. Ilman haloa osumasta olisi voinut tulla ruma.

Molemmat tilanteet alkoivat kaameista varikkopysähdyksistä. Verstappenin pysähdys kesti 11 sekuntia, Hamiltonin neljä. Tällä hetkellä McLaren on kiinni tupla palkintosijassa. Daniel Ricciardo on ensimmäinen, Lando Norris kolmas. Ferrain Charles Leclerc on toisena.

Tilanne on tuomariston tutkinnassa. Verstappen haukkui kilpaikumppaninsa ajamisen pystyyn.

– Noin siinä käy, kun et jätä tilaa, Verstappen raivosi

Valtteri Bottas on tehnyt loistavaa nousua. Suomalainen on tällä hetkellä sijalla kuusi.