Olosuhteilla oli suuri vaikutus Valtteri Bottaksen saaman rangaistuksen kovuuteen

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi sanoo, että vallitsevat olosuhteet vaikuttivat Unkarin GP:n avauskierroksen kolareista annettuihin rangaistuksiin.

Radan pinta oli kostea ja kaikki kuljettajat lähtivät kilpailuun välikelin renkailla. Valtteri Bottas ja Lance Stroll sukelsivat ykkösmutkaan lähes identtisesti, jättäen yksinkertaisesti jarrutuksen liian myöhäiseksi ajautuen kilpakumppaneidensa kylkeen.

Molemmat kuljettajat saivat seuraavaan osakilpailuun viiden lähtöruudun rangaistukset. Masi sanoo, että jos samanlainen tilanne olisi tapahtunut kuivassa kelissä, olisi rangaistukset olleet huomattavasti kovempia, mutta liukkaat olosuhteet lievensivät tuomioita.

– Kyllä, sanoi Masi ytimekkäästi kysyttäessä olosuhteiden vaikutuksesta rangaistuksiin.

– Siksi voimme sanoa, että kuivalla kelillä samankaltaisesta tilanteesa olisi tullut kovempi rangaistus. Siihen perustuen se oli melko leikkaava tekijä, mutta silti oli selvää, että he olivat (Bottas ja Stroll) täysin syyllisiä tilanteessa.

Masi painotti vielä, että he miettivät aina mahdollisissa rangaistavissa tilanteissa itse tapahtumaa, eivätkä sen seuraamuksia. Häneltä kysyttiin, pitäisikö suuren vahingon aiheutuessa rangaistuksen olla myös suurempi.

– Kuten olen aiemmin sanonut, emme katso seuraamuksia, vaan tapahtumaa itsessään, sanoi Masi.

– Tässäkin tilanteessa tuomaristo katsoi vain tapahtunutta, eikä sen seuraamuksia.

– He voivat antaa kolmen, viiden tai kymmenen ruudun rangaistuksen. Varikolta starttaaminenkin on yksi vaihtoehto tai mitä tahansa, miten he arvioivat tilanteen, sanoi kilpailunjohtaja.

 


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004