Miljoonavahingot tällä kaudella kärsinyt Ferrari haluaa kulukattoon rajuja muutoksia – ”Näissä tapauksissa sääntöjä tulisi tarkastella uudestaan”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjaan täksi kaudeksi käyttöön otettu kulukatto on aiheuttanut keskustelua tallien sisällä kauden ensimmäisellä puoliskolla. Paljon vahinkoja kärsineet Ferrari sekä Red Bull ovat sättineet avoimesti sitä, että kauden aikana tapahtuvat vahinkokorvaukset kuuluvat tallin vuosibudjettiin.

Noin 2,5 miljoonan euron edestä vahinkoja tällä kaudella maksanut Ferrari haluaa kulukattoon muutoksia jatkossa. Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan ei ole oikein, että kolarissa syyttömänä ollut talli joutuu maksamaan kovaa hintaa sijaiskärsijän roolista.

– 2,5 miljoonaa euroa. Niin paljon olemme joutuneet käyttämään korjaustöihin Bahrainista Unkariin. Olemme vasta kauden puolivälissä, Binotto kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Asiasta on keskusteltu ja tullaan keskustelemaan myös tulevaisuudessa. Onko se reilua, että kolarissa sijaiskärsijä joutuu sisällyttämään nämä kulut omaan budjettiinsa?

– Näissä tapauksissa minusta tulisi harkita muutosta sääntöihin. Ratkaisu ei tule olemaan helppo, mutta uskon, että tallit, FIA sekä F1-sarja löytävät ratkaisun tulevina viikkoina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.