Kovassa tällissä Britanniassa ollut Max Verstappen joutuu vaihtamaan voimanlähteensä Unkarin osakilpailuun. Moottorivalmistaja Hondan testien mukaan hollantilaisen moottori oli käyttökelvollinen osumankin jälkeen. Lauantain aika-ajojen osoittama data näytti kuitenkin huolestuttavia merkkejä.

Tästä syystä RB on päättänyt minimoida riskit ja vaihtaa kolmas sekä viimeinen voimanlähde Verstappenin autoon. Sääntöjen mukaan vahingoittuneen osan saa vaihtaa toiseen samanlaisilla säädöillä tai kulumalla olevaan, joten hollantilainen välttyy rangaistukselta.

– Aika-ajojen jälkeiset testit osoittivat poikkeamaa Maxin voimanlähteessä. Tämä on saattanut kehittyä viikonlopun Britannian GP:n kolarin seurauksena viikonlopun aikana, Honda kommentoi tiedotteessaan.

– Olemme siis vaihtaneet voimayksikön samoilla spekseillä olevaan. Täten sääntöjen mukaan meitä ei rangaista.

Moottorivaihto saattaa silti tuottaa RB:lle ongelmia kauden edetessä. Verstappen on käyttänyt jo kaikki sallittavat osat voimanlähteelle kauden aikana. Jäljellä on kuluvan viikonlopun jälkeen vielä puoli kautta ajettavana. Uusi voimanlähde tarkoittaisi rangaistusta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.