Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on vakuuttunut siitä, että Kimi Räikkösellä on edelleen kaikki edellytykset kilpailla F1-maailman huipulla.

Noin kuukauden päästä 42 vuotta täyttävä konkari on tällä kaudella jäänyt usein aika-ajoissa tallikaverinsa Antonio Giovinazzin varjoon, mutta kisapäivinä kauden 2007 maailmanmestari on usein jatkanut vakuuttavaa tekemistään.

Alfa Romeon kausi on ollut hankala ja Räikkösellä on kasassa vain kaksi MM-pistettä j Giovinazzin yhtä vastaan. Vasseur hehkuttaa Räikkösen tekemistä ja kertoo hänen turhautuneiden radioviestien olevan pelkästään hyvä asia.

– Hän tekee hyvää työtä. Asia vain on niin, että välillä automme ei ole helppo ajaa ja meillä on vaikeuksia saada paketti kasaan omalta puoleltamme sekä hänen osaltaan, sanoi Vasseur GPFans Globalille.

– Mutta suhde on hyvä ja keskustelemme avoimesti asioista. Olen varma, että löydämme ratkaisun tähän.

Vasseurilta kysyttäessä, onko Räikkösellä vielä rahkeet suorittaa korkealla tasolla, on ranskalaisella vastaus valmiina.

– Tietysti, katso mitä hän teki Silverstonen sprinttikilpailussa. Tiedätte hänen hieman rajut kommenttinsa (Silverstonen jälkeen), mutta se ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, jatkoi Vasseur.

– Mielestäni se on vain todiste hänen sitoutumisesta ja motivaatiostaan.

Räikkönen on monesti ollut lähellä pistesijoja ja taistellut vimmatusti vahvempia autoja vastaan tämän kauden kilpailuissa, kuten esimerkiksi Silverstonessa suomalainen ei luovuttanut helpolla sijoitustaan Red Bullin Sergio Perezille kilpailun loppupuolella.

– Ymmärrän täysin hänen turhautumisensa ja rehellisesti sanoen pidän siitä, sillä jos sitä ei olisi, tilanne olisi paljon haastavampi, sanoi Vasseur.