Brittitalli McLarenin nuorukaiskuljettaja Lando Norris kärsi sunnuntaisessa Bakun osakilpailussa jo ennen lähtöä kolmen sijan lähtöruuturangaistuksen.

21-vuotias bristolilainen jatkoi lauantain aika-ajoissa radalla ylimääräisen kierroksen sen jälkeen, kun kuljettajille oli näytetty varikolle palaamista vaativia punaisia lippuja.

Mies kertoi myöhemmin, että tilanteen tapahduttua niin nopeasti, hän koki turvallisimmaksi ratkaisuksi pysyä radalla. Tämä huomioitiin myös rangaistuksessa, sillä rangaistus vastaavasta rikkeestä on tavallisesti viiden sijan lähtöruuturangaistus.

Erityisesti Norriksen tunteet kuumenivat hänen kuultuaan tapauksen johtavan myös rangaistuspisteisiin hänen kilpalisenssissään.

– En ansaitse kolmea rangaistuspistettä, en tehnyt mitään vaarallista, mies puhisi GPBlog-sivuston mukaan.

– Minun mielestäni tämä on huono päätös, tai vain epäreilu rangaistus, epäreilu päätös. Mutta nämä ovat näitä, en voi asialle enää mitään.

[readmore from=norris-lando]

Bakun osakilpailun kilpailujohtaja Michael Masi on asiasta kuitenkin jyrkästi eri mieltä.

– Oli kyse sitten kartingista tai F1:stä, punaisen lipun merkitys on erittäin selkeä, mies kertoo maanantaina PlanetF1-sivuston mukaan.

– Jarruta ja palaa varikolle välittömästi. Jopa ensimmäistä karting-kilpailuaan ajava kuusivuotias ymmärtää sen. Sääntö on sama kaikkialla.

Australialainen heitti myös oman lusikkansa Norriksen rangaistuspistesoppaan.

– Tuomaristo voi tietenkin antaa mitä ikinä rangaistuksia he katsovat sopiviksi. Heillä on ohjesääntöjä, mutta tässä tapauksessa he kokivat paremmaksi olla langettamatta niiden ohjeistamaa kovempaa rangaistusta (viiden lähtöruudun menetys), sillä tilanteessa oli lieventäviäkin puolia.

– Lisenssin rangaistuspisteet kuitenkin tuntuivat sopivilta, sillä kyseessä on kuitenkin punaisten lippujen alainen rikkomus, mies summaa.