Mercedes oli lähellä saavuttaa kauden 2021 ensimmäisen kaksoisvoittonsa sunnuntaina Portugalissa.

Valtteri Bottas menetti toisen sijansa Red Bullin Max Verstappenille varikkopysähdyksensä yhteydessä.

Itse pysähdys kesti noin sekunnin hollantilaisnuorukaisen vastaavaa pidempään, jonka jälkeen suomalaisella oli suuria ongelmia lämmittää kovia renkaitaan Portugalin ensimmäisellä sektorilla.

Ero kasvoi nopeasti jo useampaan sekuntiin, kunnes Bottas vihdoin löysi ajotuntumansa. Ero hupeni lopulta alle kahteen sekuntiin, kunnes sensorivika autossa päästi Verstappenin jälleen karkuun. Bottas ei pystynyt vian korjaannuttua enää ajamaan miestä kiinni.

[readmore from=wolff-toto]

Kilpailun jälkeen, Mercedes-pomo Toto Wolff kertoi olevansa kenties syyllinen sensorin ylikuumenemiseen. 49-vuotias itävaltalainen oli vain hetkiä aiemmin kannustanut Bottasta radiossa, sanoen ”Ota hänet kiinni, Valtteri! Olet nopein auto radalla!”.

– Olemme keskustelleet siitä (radiossa kannustamisesta) ja minä pidän siitä, sillä innostun todella helposti, joten se helpottaa, kun voin purkaa innostuneisuuttani Valtterille, Wolff kertoo F1i.comin mukaan.

– Tällä kertaa se ei toiminut, joten ehkä minun on tukittava turpani ensi kerralla, tai ainakin puhuttava hänen kanssaan asiasta ensin.

– Hän todella oli ottamassa häntä kiinni, todella kuromassa eroa umpeen, mutta kun minä tulin linjoille, tilanne kuivui kasaan. Joten ehkä en tee sitä enää tulevaisuudessa.

Suomalaiskuski itse kuitenkin kertoo kuuntelevansa pomonsa tsemppauksia mielellään.

– Hän avaa usein radion sanoakseen jotain, Bottas kertoo.

– Se on aina kannustavaa. Tuen ja intohimon sen takana huomaa kyllä. Siitä ei ole mitään haittaa, suomalainen päättää.