Tämä sääntö toi Valtteri Bottakselle ylimääräisen mestaruuspisteen Portugalin GP:ssä – kilpailujohtaja ei ymmärrä Red Bullin kiukuttelua

© Kuva: Getty Images

Portugalin GP tarjosi draamaa myös ruutulipun jälkeen. Max Verstappen menetti kilpailun nopeimman kierroksen sekä yhden mm-pisteen ratarajarikkeen takia. Hollantilaisen nopein kierros myönnettiin lopulta Valtteri Bottakselle.

Päätös aiheutti ihmetystä Verstappenin sekä Red Bullin johtoryhmän keskuudessa. Neuvonantaja Helmut Marko raivosi FIA:n tavasta tarkkailla ratarajoja. Kilpailujohtaja Michael Masi seisoo kuitenkin tuomariston päätöksen takana.

– Niin kuin kilpailua edeltävässä ohjeistuksessa sanottiin, huomattuamme perjantain harjoituksissa mutkan 14 antavan edun päätimme tarkastaa kierroksia ratarajojen ylittämisen varalta. Tämä ei ollut ongelma viime vuonna, mutta nyt siitä tuli sellainen, Masi kertoi Motorsportweek.comille.

– Kuljettajille kerrottiin, että jos he saavat pysyvän edun ratarajarikkeestä, kuten ohitus tai nopea minisektori, niin kierros tultaisiin tutkimaan.

– Ja katsottuamme Verstappenin kierroksen kilpailun jälkeen oli selvää, että hän oli rikkonut mutkan 14 rajoja. Hän sai edun, mikä olisi tuonut hänelle kilpailun nopeimman kierroksen sekä yhden mm-pisteen.

Verstappenin kierros hylättiin nopeasti, joten nopeimman kierroksen juuri ennen hollantilaista kellotanut Bottas sai yhden mm-pisteen lisää tilastoonsa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.