Nähtiinkö Portugalissa merkkejä vanhan mestarin heräämisestä? – ”Sain ensimmäistä kertaa autosta kaiken irti”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso uskoo pääsevänsä pikkuhiljaa vaaditulle tasolle.

Alonso teki täksi kaudeksi paluun F1-sarjaan, ja on esiintynyt vaatimattomasti kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa. Portugalin GP:ssä vanha mestari nousi kuitenkin hienosti 13:sta ruudusta aina kahdeksanneksi asti, aivan tallikaveri Esteban Oconin perään.

Alonsolta kysyttiin Sky Sportsin haastattelussa, nähtiinkö Portugalissa ”vanhan gladiaattorin” paluu? Espanjalainen oli suorituksestaan iloinen ja vastasi kysymykseenkin varovaisen myöntävästi.

– Hieman kyllä, voin yhtyä tuohon, sanoi Alonso.

– Bahrainissa olin kaikenkaikkiaan todella varovainen ja yritin vain päästä kisassa maaliin. Imolassa oloni autossa oli todella epämukava vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

– Tämä oli ensimmäinen kisa, jossa uskon saaneeni revittyä autosta maksimin irti. Olin harmissani eilisen aika-ajon jälkeen ja siitä aiheutunut vihaisuus näkyi tänään radalla, kertoi espanjalainen.

Alonson mukaan kilpailu oli hyvä ja hauskaa riitti. Alpine taisteli myös toista McLarenia ja Ferraria vastaan, tilanne johon ranskalaistalli ei kahdessa ensimmäisessä kilpailussa ole pystynyt.

– Uskon ottaneemme askeleen eteenpäin suorituskyvyssä ja toivon tämän olevan meidän todellinen vauhtimme, värjäili Alonso.

Parannettavaa jäi kuitenkin tälläkin kertaa, sillä Alonson aika-ajo oli pienoinen pannukakku. Espanjalainen jäi aika-ajojen toisessa osiossa hänen tallikaveristaan lähes sekunnin päähän ja tuloksena oli 13:s lähtöruutu.

– Se on vieläkin pieni mysteeri, mitä eilen tapahtui. Minulla ei ollut hyvä tuntuma autossa ja se aiheutti aika paljon haittaa kisalleni, viittasi Alonso heikkoon lähtöruutuunsa.

– Yritän tehdä parempaa työtä Barcelonassa ja Monacossa. Lauantait ovat todella tärkeitä, sillä ohittaminen on melko vaikeaa. Kotitehtäviä riittää, mikäli haluan starttaa lähempää kärkeä, pyöritteli Alonso.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.