Lewis Hamilton voitti jälleen, mutta onko Mercedes vieläkään nopein auto? – ”Seuraavassa kilpailussa se nähdään”

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina Portugalin GP:n valojen sammuessa, formulakansa odotti jälleen yhtä Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välistä vääntöä.

Red Bullin kisavauhti näytti harjoituksissa hyvältä, mutta Hamilton meni kuitenkin menojaan, voittaen kilpailun lopulta melko helposti.

Hollantilainen F1-asiantuntija Kees van de Grint kertasi Portugalin GP:n kisaviikonloppua ja aaltoilevia voimasuhteita kahden mestaruuskandidaatin välillä.

– Se oli hieman erilainen kisa kuin ennustin, sanoi Van de Grint RTL GP:n videolla. 

– Se johtui osittain siitä, että Red Bull mielestäni alisuoritti ja Mercedes puolestaan otti askeleen eteenpäin. Max teki parhaansa, mutta hän oli lopulta täysin voimaton.

Verstappen valitteli useaan otteeseen viikonlopun aikana rataolosuhteita. Radan pinta oli liukas ja voimakas tuuli aiheutti monille muillekin päänvaivaa.

Mercedes on onnistunut parantamaan kilpurinsa heikkoja kohtia huomattavasti, sillä Bahrainin talvitesteissä mestaritalli oli melko suurissakin vaikeuksissa nimenomaan tuulisten olosuhteiden -ja epävakaan autonsa kanssa.

Portimaossa asetelma vaikuttikin varsinkin kisapäivänä kääntyneen päälaelleen, sillä Red Bull tuntui kärsivän enempi kovasta tuulesta. Hollantilainen oli niin näreissään Portimaon olosuhteista, että hän toivoi kilpailun jälkeen haastattelupisteessä, etteivät he tulisi ensi kaudella takaisin, eikä hän nauttinut viikonlopun aikana yhdestäkään kierroksesta.

Van de Grint jakaa kunniaa Hamiltonille hänen sunnuntain suorituksesta. Kokemuksella vaikuttaisi olevan tämän kauden mestaruustaistossa suuri arvo ja se oli yksi osatekijä tälläkin kertaa, kun kuljettajat yrittivät sopeutua navakassa tuulessa ajamiseen.

– Hamilton ja Mercedes tekivät hyvää työtä ja dominoivat kisaa. Seuraavassa kilpailussa se nähdään, että johtuiko se vain olosuhteista, vai onko Mercedes oikeasti edellä, sanoi Van de Grint.

– Uskon edelleen, että Red Bullilla olisi pitänyt olla täälläkin vahvempi auto, mutta ei kuitenkaan ollutkaan, pyöritteli hollantilainen.

F1-karavaani matkaa jo tulevaksi viikonlopuksi Barcelonaan, kun Circuit de Catalunyan radalla ajetaan Espanjan GP. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä!


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.