Daniel Ricciardo kyseenalaistaa Mercedeksen kilpailuasetelman: ”Lewis Hamilton ei ole ainoa, joka voisi voittaa sillä autolla”

© Kuva: Getty Images

Kuinka paljon Lewis Hamiltonin kuudesta maailmanmestaruudesta viimeisen seitsemän vuoden aikana johtuu englantilaisen ajotaidoista ja kuinka paljon miestä kuljettavasta saksalaisesta raketista?

Tähän kysymykseen on haettu vastausta siitä saakka, kun Mercedeksen seitsemän peräkkäisen mestaruuden putki vuonna 2014 käynnistyi. Tuoreessa Square Milen haastattelussa keskiviikkona, McLarenin Daniel Ricciardo kertoi oman mielipiteensä asiasta.

– Ollakseni diplomaattinen, en usko Lewiksen olevan ainoa, joka pystyisi voittamaan kilpailuja siinä autossa, australialainen toteaa.

– Se on tietenkin vain minun mielipiteeni, mutta sanoisin George Russelin näyttäneen sen olevan mahdollista, aika lailla kukistettuaan Valtteri Bottaksen viime kaudella (Sakhirin osakilpailussa). Voidaan käydä keskustelu, että onko Lewiksella kaikkein vaikein kilpailutilanne.

– Sanoisin, että vaikka emme halua olla epäkunnioittavia Lewista kohtaan, uskooko moni F1-kuljettaja pystyvänsä kukistamaan hänet? Kyllä. Olen melko varma siitä.

Ricciardo kuitenkin myöntää, ettei monikaan muista kuljettajista ole joutunut kokemaan urallaan samanlaista painetta menestyä kuin hallitseva maailmanmestari.

– Kukaan meistä ei ole kokenut sellaista. Kukaan meistä ei ole joutunut käsittelemään sellaista vuosi toisensa jälkeen. Silti lähes joka viikonloppu hän tulee paikalle huippukunnossa.

– Joten kyllä, hänellä on paras auto, mutta hänen myös oletetaan voittavan joka osakilpailussa. Ja jos hän ei onnistu, ihmiset alkavat ihmetellä ”mitä Lewikselle on tapahtunut”, mies päättää.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.