Brittisivusto julkaisi kuljettajien tämän kauden arvioidut palkkatulot – Räikkönen ja Bottas tienaavat saman verran

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on vähemmän yllättäen edelleen myös F1-sarjan palkkakuningas.

Hamiltonin yksivuotinen jatkopahvi Mercedeksen kanssa julkaistiin helmikuussa ja silloisten huhujen mukaan kädenväännön suurin tekijä oli raha, joka ei brittitähden mukaan lopulta näin ollutkaan.

Hamilton tienasi edellisen sopimuksensa mukaan tiettävästi noin 40 miljoonaa dollaria (noin 34 miljoonaa euroa) vuodessa. RaceFansin mukaan Hamiltonin palkka olisi tälle kaudelle tippunut noin 30 miljoonaan dollariin (25 miljoonaan euroon).

Hamilton ei ole ainut moninkertainen maailmanmestari, jonka palkkatulot romahtavat rajusti tänä vuonna. Aston Martinin uskotaan maksavan Sebastian Vettelille noin puolet siitä, mitä saksalainen tienasi viimeisellä kaudellaan Ferrarilla.

Fernando Alonso puolestaan nostaisi paluukaudellaan koko sarjan kolmanneksi korkeinta palkkaa. Alpine maksaisi kaksinkertaiselle maailmanmestarille huimat 20 miljoonaa dollaria (noin 17 miljoonaa euroa) vuodessa.

Brittisivuston mukaan sarjan suomalaiskuljettajat Valtteri Bottas sekä Kimi Räikkönen tienaavat tästä kaudesta 10 miljoonaa dollaria (8,5 miljoonaa euroa).

F1-kuljettajien palkat ovat olleet hurjassa nousussa viime vuodet varsinkin tähtikuljettajien osalta, mutta sillekin saattaa tallien budjettikaton myötä olla tulossa loppu. Tällä kaudella budjettikatto ei koske tallin kuljettajia, mutta tulevaisuudessa sekin saattaa muuttua.

RaceFansin laatiman listauksen kuljettajien tämän kauden palkoista näet tästä.

 

 


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.