Ferrarin tallipäällikkö ampuu alas puheet Red Bullin suosimisesta – ”Sääntömuutokset eivät suosi yhtäkään tallia”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan ei ole yhtäkään selvää syytä, josta voisi päätellä uusien aerodynamiikkasääntöjen suosivan heidän kilpailijoitaan.

Red Bullin sekä AlphaTaurin vahva esiintyminen talvitesteissä herätti heti jossittelua siitä, että toimiiko uudet säännöt parhaiten nimenomaan Red Bull -konsernin autoille, jotka ovat rakentaneet autonsa jo muutaman kauden hieman erilailla kuin muut.

Erityisesti Red Bull -auton suunnittelutyössä ollaan huomattu jo edellisillä kausilla, että heidän autonsa keula on huomattavasti matalammalla kuin muilla, ja perä puolestaan korkeammalla. Red Bullin tavoitteena on ollut kuljettaa enemmän ilmaa auton pohjan läpi kohti takadiffuusoreita, jotka tekevät suuren työn pitäessä auton perää radassa kiinni. Tällä tavalla he ovat pystyneet ajamaan pienemmällä takasiivellä kuin kilpailijansa.

Täksi kaudeksi autojen pohjalevyjen takaosan pinta-alaa on vähennetty runsaasti, joten muut saattavatkin nähdä asian niin, että Red Bull kärsii sääntömuutoksista vähiten. Binotton mukaan näin ei kuitenkaan ole.

– Sääntömuutokset ovat vaikuttaneet yhtälailla kaikkiin talleihin. Olemme menettäneet suuren osan aerodynamiikkaa ja sitä on ollut haastavaa saada takaisin, kertoi Binotto GPFansin mukaan.

– Muutos on ollut suuri, mutta en usko että ne olisivat suosineet yhtä tai toista eri vaihtoehtoa. Jokaisella tallilla on oma konsepti, johon yritetään vain kehittää kaikista toimivin ratkaisu, lisäsi Binotto.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.