Red Bull aloittaa Hondan voimanlähteiden ylläpitämisen omassa tehtaassaan vuosina 2022-2025. Nyt energiajuomatalli kuitenkin pohtii, jatkaisiko se omien voimanlähteiden tuottamista vuodesta 2025 eteenpäin.

Honda ilmoitti viime syksynä vetäytyvänsä F1-sarjasta ekologisiin syihin vedoten. Japanilaisvalmistaja siirtyy kokonaan sähkömoottoreihin, joten F1-auton tukeminen ei olisi sopinut tulevaisuuden suunnitelmiin.

Moottorikehityksen jäädyttämisen ansiosta Red Bull ottaa Hondan projektin omiin käsiinsä ensi kaudesta lähtien.

Talli loi juuri ensimmäisen moottoriyksikkönsä päämajaansa Milton Keynesiin. Autosportin mukaan tallin sisältä kumpuaa tietoa, että Hondan moottorien kehitys ei olisi vain muutaman vuoden projekti Red Bullille.

– Tämän täytyy olla pitkän kaavan projekti, sillä sijoitamme uuteen yksikköömme paljon resursseja, tallipäällikkö Christian Horner kertoo Autosportille.

– Nyt tavoitteemme on hyödyntää nykyiset säännöt moottorien kanssa, mutta luoda pohjaa myös vuoden 2025 uusille säännöille. Uuden moottoriyksikkömme ansiosta meillä on eväät kehittää seuraavan sukupolven moottoreita omasta takaa.

Talli myöntää, että se tarvitsisi moottoriprojektin jatkamiseen kuitenkin ulkopuolista apua. Hornerin mukaan suunnitelmat selkenevät heti, kun FIA sekä tallit saavat luotua pohjan seuraavan sukupolven voimanlähteille.