Red Bull-pomo Christian Horner innostui F1:n sprinttikisaehdotuksesta: ”Emme saa pelätä kokeilla asioita!”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on asettunut jykevästi F1:n ehdotettujen sprinttikisojen puolestapuhujaksi, raportoi Auto Motor Und Sport perjantaina.

Sprinttikilpailuista moottoriurheilun kuninkuusluokassa on puhuttu kokeilumielessä kolmelle kisaviikonlopulle kaudella 2021 – Kanadaan, Italiaan sekä Brasiliaan. Mikäli ehdotus hyväksytään, aika-ajot ajettaisiin perjantai-illan toisten vapaiden harjoitusten aikana ja varsinainen sprinttikisa lauantaina, jolloin aika-ajot normaalisti olisivat.

– Jos et ikinä yritä mitään uutta, et voi tietää olisiko se toiminut. Emme saa pelätä kokeilla asioita. Jos se ei toimi, voimme aina perääntyä myöhemmin, Horner avaa.

– Perinteet ovat tärkeitä. Wimbledon pelataan edelleen nurmella ja tennispelaajat käyttävät valkoisia hameita ja shortseja. Meidän täytyy kuitenkin myös kasvaa ja kehittyä.

Mies kertoo aina vain kasvavan urheiluvalikoiman olevan avainsyy siihen, että F1:n on pyrittävä tekemään tuotteestaan värikkäämpää ja mielenkiintoisempaa.

– Jotkut kisat ovat tylsiä. Abu Dhabi (2020) oli loistava meille, mutta luulisin sen olleen melko pitkäveteinen katsojille, Horner kertoo.

– Formula 1 on viihdettä. Urheilufaneilla on valtavasti valinnanvaraa. Heidän huomionsa on varastettava jotenkin ja parhaat tavat siihen ovat tiukat ja arvaamattomat kilpailut, joissa kuljettajan ajotaito ratkaisee.

Muista tallipomoista, McLarenin Zak Brown kertoo olevansa yhtä lailla innoissaan ajatuksesta. Haasin Günther Steiner ei kuitenkaan.

– Olen luottavaisin mielin. Aina kun keksit jotain uutta, kokeile sitä. Jos se toimii, jatka sen tekemistä, mutta jos ei, voit joko muuttaa sitä tai lopettaa. Minusta se on lajille pelkästään hyvä juttu, Brown kertoo.

Steiner on eri mieltä.

– Huipputallit saavat vain enemmän pisteitä ja mestaruus on ratkaistu kesällä, mies murahtaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.