Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto uskoo vahvasti, että heidän tallinsa iskukyky on edelliskautta parempi.

Ferrarin viime kausi oli katastrofaalinen, italialaisten jäädessä valmistajien MM-pisteissä vasta kuudenneksi. Binotton mukaan viime kauden heikkoudet on saatu selätettyä ja uudelta autolta on lupa odottaa vahvaa vauhtia.

– Viime kaudella suurin ongelmamme oli auton suoravauhti, eikä pelkästään heikko moottori, sanoi Binotto Ferrarin tiimiesittelyssä perjantaina.

– Olemme työskennelleet kovaa voimayksikön ja aerodynamiikan parissa, ja yrittäneet saada automme ilmanvastusta (drag) pienemmäksi. Tulokset, joita olemme saaneet dynosta ja tuulitunnelista ovat erittäin rohkaisevia. Uskon, että olemme saaneet etenkin suoravauhtia runsaasti lisää.

Ferrari oli aiemmin ilmoittanut heidän talliesittelynsä pidettävän kaksiosaisena, joista ensimmäinen nähtiin tänään. Monet F1-faneista pettyivätkin, kun tilaisuudessa käytännössä vain keskusteltiin tallin kuljettajien Charles Leclercin, Carlos Sainzin -ja tallipäällikkö Binotton kesken. Mitään uudesta autosta ei suurien puheiden lisäksi siis esitelty.

Ferrari paljastaa tämän kauden kilpurinsa kaksi päivää ennen talvitestien alkua, eli 10.maaliskuuta.