Nikita Mazepin menetti testimahdollisuutensa Mercedeksellä – ”Tällä päätöksellä ei ole mitään tekemistä hänen tekojensa kanssa”

Mercedes ilmoitti torstaina tallin kuljettajat nuorten kuljettajien testiin ensi viikolle. Paikat siunaantuivat Formula E -kuljettaja Stoffel Vandornelle sekä vuoden 2019 F2-mestari Nyck De Vriesille.

F1-toimittaja Chris Medlandin mukaan ensi kaudella Haasia ajavan Nikita Mazepinin oli määrä testata saksalaistallin kanssa Abu Dhabissa. Mercedes päätti kuitenkin antaa mahdollisuuden De Vriesille.

Mazepin joutui otsikoihin kuluvalla viikolla, kun miehestä levisi häiritsevä video sosiaalisessa mediassa. F1-sarja sekä Haas ottivat kantaa asiaan jyrkästi. Amerikkalaistallin mukaan asia hoidetaan tallin sisäisesti.

Mercedeksen mukaan päätös jättää venäläiskuski pois ei johtunut videosta.

– Testasimme Mazepinin kanssa useasti kaksi vuotta vanhalla autolla pitkin kautta. Päätimme kuitenkin tällä viikolla antaa mahdollisuudet Stoffelille sekä Nyckille, tallipäällikkö Toto Wolff kertoi Sky Sportsille.

– He ovat Formula E -kuljettajamme, joten se kävi järkeen. Oli myös selvää, että Stoffel ansaitsee paikan, koska hän ei viime viikolla autoon päässyt.

– Päätöksellä ei ole mitään tekemistä hänen (Mazepinin) tekemisiensä kanssa. Haluamme vain saada parasta mahdollista dataa, Wolff päätti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.