Tämän sukupolven ”paras kuljettaja” -äänestys aiheutti hämmennystä Red Bull -pomossa – myös Kimi Räikkönen sai huomiota

© Kuva: Getty Images

Tuoreessa äänestyksessä F1-faneilta tiedusteltiin tämän sukupolven parasta kuljettajaa. Mielipiteitä jakava aihe päättyi lopulta Sebastian Vettelin yli 50% voittoon. Lewis Hamiltonin toinen sija sai aikaan suurta hämmennystä moottoriuhreilun ystävien keskuudessa.

Red Bullin kuljettajavastaava Helmut Markon mielestä syy äänestyksen tulokseen on selvä: Mercedeksen ylivoima.

– Lewis ajaa loistavasti, siitä ei ole epäilystäkään, itävaltalainen aloittaa Autobildin haastattelussa.

– Syynä voi olla hybridi-aikakausi. Hamiltonin autot ovat olleet ylivoimaisia jo pelkästään moottorin tehossa. Vuosina 2014-16 molemmat Mercedes-kuljettajat olivat sijoilla yksi ja kaksi mm-taulukossa. Sama toistui viime -sekä mahdollisesti myös tällä kaudella.

– Mark Webber ei ikinä yltänyt kolmatta sijaa korkeammalle Sebastianin voittaessa mestaruuden kausina 2010-13. Lisäksi ”Seb” peittosi Valtteri Bottaksen kahteen otteeseen Ferrarilla. Se puhuu hänen taidostaan.

Hamilton sai äänestyksessä 31% äänistä. Muut äänet jaettiin Fernando Alonson sekä Kimi Räikkösen välillä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.