Suoraa puhetta! Kimi Räikkönen avasi, miksi pakoilee lehdistön kysymyksiä

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon F1-tähti Kimi Räikkönen kertoi Mail Online -julkaisulle pitävänsä yhä formulakuskin työstä, mutta vihaavansa ammattiin kuuluvaa mediahuomiota.

”Jäämiehen” lempinimestään tunnettu suomalaiskonkari on aina vastaillut lehdistön kysymyksiin kisasuorituksistaan lyhyen ytimekkäästi. Jos suinkin mahdollista, Räikkönen livahtaa ajovastuiden jälkeen paikalta ennen toimittajien hyökkäystä.

Formula ykkösten kokeneimman aktiivikuskin mukaan kyse ei ole motivaation puutteesta työvelvoitteitaan kohtaan. Räikkönen ei vain näe median miellyttämisessä mitään arvoa.

– Jos kaikki palaverit ja työt ovat tehty, en näe mitään syytä jäädä tänne varikolle. Nautin kilvanajosta, ongelmien ratkaisusta ja auton kehittämisestä. En pidä todellakaan näistä muista jutuista, mutta ne ovat aina olleet osa tätä työtä, suomalainen sanoi.

– Olen nähnyt juttuja, joiden mukaan en ole motivoitunut tai olen ylimielinen. Jos minulla ei olisi yhtään mielenkiintoa tähän työhön, en olisi allekirjoittanut sopimuksiani, Räikkönen muistutti.

Jatkuva patsastelu parrasvalojen, mikrofonien ja kameroiden edessä on osa jokaisen huipputasolla kilpailevan ammattiurheilijan työtä. Jos Räikkönen saisi toteuttaa yhden haaveen, poistaisi hän heti kaiken mediahuomion formuloiden ympäriltä.

– Jos voisin tehdä samaa työtä ilman mitään tuota, olisi se täydellistä. Valitettavasti se ei ole mahdollista. Onneksi kisoja ei ole joka viikonloppu, F1-stara murjaisi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.