Aiemmin syksyllä Lewis Hamilton ilmoitti perustavansa oman tallinsa ekologiseen kilpailemiseen keskittyvään Extreme E -kilpasarjaan. Hamiltonin jalanjälkiä seuraa britin entinen tallikaveri sekä kilpakumppani Nico Rosberg.

Saksalainen eläköityi F1-sarjasta vuonna 2016 voitettuaan F1-mestaruuden Mercedeksellä. Rosberg peittosi Hamiltonin vain viiden pisteen turvin. Sen jälkeen britti on voittanut jokaisen tarjolla olevan maailmanmestaruuden.

Nyt kaksikko asetetaan jälleen napit vastakkain saksalaisen liittyessä Extreme E:n ensimmäiselle kaudelle Roberg Xtreme Racing -tallilla.

– Olemme iloisia paljastaessamme, että Rosberg Xtreme Racing liittyy osaksi Extreme E -kattausta, Rosberg kommentoi Motorsport Weekin mukaan.

– Tämä sarja antaa loistavan mahdollisuuden motivoida muita taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan, suurinta uhkaa planeetallemme tänä päivänä.

– Jäädessäni eläkkeelle Formula ykkösistä olen omistanut elämäni kestävälle kehitykselle, joten sen ja kilpailun yhdistäminen on unelmia täyttävää.

Sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agagin mukaan keskusteluja Rosbergin kanssa on käyty jo kuukausia.

– Olemme keskustelleet yhteistyöstä jo monta kuukautta, ja olemme iloisia, että Nico on päättänyt palata moottoriurheilun pariin Extreme E -sarjan kautta. Hänen näkemyksensä kestävään kehitykseen sekä kilpailemiseen tekevät hänestä loistavan lisän sarjaamme.