Red Bullin jatko F1-sarjassa kauden 2022 jälkeen on sumun peitossa. Talli menettää voimanlähteensä Hondan vetäytyessä sarjasta ensi vuoden päätteeksi. Energiajuomatalli on vailla moottoria, eivätkä muut tallit ole osoittaneet suurta kiinnostusta tilanteen pelastamiseksi.

Sääntöjen mukaan vähiten moottoreita muille talleille tuottava valmistaja on velvollinen tarjoamaan voimanlähdettään Red Bullille. Nuoli osoittaisi Renault’ta. Tallit tekivät yhteistyötä lähes vuosikymmenen, ennen kuin riitaisat välit saivat Red Bullin hyppäämään Hondan kelkkaan.

Autobildin mukaan tilanteeseen saadaan selkeyttä tulevana maanantaina. Portugalin GP:n jälkeen moottorivalmistajat, Red Bull, FIA sekä Liberty Media kokoontuvat yhteen keskustelemaan tilanteesta.

Red Bullin tilannetta ei helpota uudet moottorisäädökset, jotka astuvat voimaan vuonna 2026. Red Bull on pohtinut Hondan voimanlähteen kehittämisen jatkamistä itsenäisesti, mutta varmuutta näille huhuille ei ole toistaiseksi saatu.

Red Bull -päällikkö Helmut Marko ei sulje pois myös tallin vetäytymistä sarjasta.

– Kehittäisimme moottoriamme vain muutaman vuoden ennen siirtymistä uusiihin sääntöihin, Marko kommentoi Autobildille liittyen huhuihin Hondan projektin jatkamisesta.

– Haluamme pysyä F1-sarjassa, mutta vain jos voimme voittaa. Jos se ei ole mahdollista sen takia, että muut moottorivalmistajat, kuten Ferrari ja Renault ovat liikaa perässä, niin säilymisessä ei ole mitään järkeä.