Nico Hülkenbergille on avautumassa yllättävä paikka F1-kärkitallissa – ”Kaikki riippuu hänen suoritustasostaan”

© Kuva: Getty Images

Nico Hülkenberg nähtiin jälleen tositoimissa F1-radalla viime viikonloppuna, kun saksalainen veti yllensä Racing Pointin pinkin ajoasun jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Tällä kertaa ”Hulk” paikkasi vatsataudista kärsinyttä Lance Strollia.

Saksalainen kävi keskusteluja myös toisen tallin kanssa mahdollisesta tilaisuudesta päästä radalle Eifelin osakilpailussa. Red Bullin Alex Albon sai epävarman tuloksen koronatestistään, mikä sai tallin kuljettajien kehitysvastaava Helmut Markon kilauttamaan Hülkenbergille. Lopulta energiajuomatallilla ei ollut käyttöä saksalaisen taidoille.

Ainakaan vielä.

Marko paljastaa Motorsport.comin haastattelussa, että talli katsoo mahdollisia vaihtoehtoja tähtikuljettaja Max Verstappenin vierelle ensi kaudeksi. Albonin suoritukset ovat olleet heikkoja verraten tallikaveriinsa, mikä on asettanut thaikuljettajan paikan uhan alle.

Talli itse suhtautuu Albonin suorituksiin rauhallisesti. Red Bull näkee nuorukaisen potentiaalin ja uskoo Albonin pystyvän kuromaan eroa kiinni Verstappeniin.

Mutta sen tuloksen pitää alkaa näkyä ja pian. Markon mukaan jos Albonin suoritustaso ei kohene, alkaa Red Bull katsomaan muita vaihtoehtoja läpi. Tällä hetkellä onnenpyörä osoittaa Hülkenbergiä sekä Sergio Péreztä.

– Voimme soittaa vapaille kuljettajille tilanteen vaatiessa, tällä hetkellä he ovat Hülkenberg ja Pérez, Marko aloittaa.

Alex Albonin ensimmäinen kokonainen kausi Red Bullin riveissä ei ole sujunut mutkattomasti. Kuva Getty Images.

– Kysymys kuuluukin, kuinka kaukana he ovat Maxista. Meillä on vertauskohta (DanielRicciardossa, sen avulla näemme missä kuljettajien tason tulisi olla. Minusta kukaan ei pääse kolmea kymmenystä lähemmäs.

– Hyvänä päivänä Albon saattaa yltää tähän, mutta emme voi seisoa yhden jalan varassa pitkään, hänen täytyy vastata huutoon. Hänen suorituksensa Nürburgringillä oli tyydyttävä, siinä se.

Markon mukaan talli haluaa varmistaa kuljettajaduonsa Turkin osakilpailuun mennessä.

– Olemme päättäneet kolme ajopaikkaa, Marko sanoo mahdollisesti viitaten Yuki Tsunodan nostamista Pierre Gaslyn tallikaveriksi Alpha Taurille.

– Haluamme tehdä päätöksen neljännestä paikasta Turkin osakilpailuun mennessä. Pallo on Albonin nurkassa, niin kauan kunnes hänen suorituksensa pysyvät ”vihreällä alueella”, ajopaikkaa ei ole muille vapaana, itävaltalainen päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.